Muuta elämääsi paremmaksi kymmenellä askeleella: Lue kiitollisuuteen kannustavat kohdat

24.07.2015 11:15 - Tiina Svensk

Kun syvennyt ajattelemaan elämääsi, löydät varmasti paljon kiitollisuuden aiheita.

Kun katsot ympärillesi, kiitollisuuden aiheita voi löytyä loputtomiin: Olet terve, sinulla on ihania ystäviä ja teet työtä, josta nautit. Syyt voivat olla myös pienempiä, kuten hymy tuntemattomalta bussipysäkillä tai työkaveri, joka piristää päivääsi olipa se millainen tahansa.

Kiitollisuus ei ainoastaan rauhoita mieltäsi ja helpota oloasi, se kohottaa myös elämänlaatuasi ja kehittää luonteenpiirteitäsi monella tapaa: 

1. Olet tyytyväisempi: Kiitollinen ihminen ymmärtää, että hänellä on elämässään sillä hetkellä kaikki, mitä hän tarvitsee.

2. Motivoit ihmisiä: Kun osoitat kiitollisuutta toisia kohtaan, osoitat myös kunnioitusta heitä kohtaan. Pienet hyvät teot ja sanat motivoivat myös toisia olemaan hyviä heitä ympäröiville ihmisille.

3. Olet onnellisempi: Kiitolliset ihmiset ovat onnellisempia, sillä he ovat erittäin tietoisia siitä, mitä heidän elämässään tapahtuu. He eivät myöskään pidä mitään elämässään itsestäänselvyytenä.

4. Olet periksiantamaton: Elämä tuo eteemme myös epäonnistumisia ja takaiskuja, mutta osaat sopeutua tilanteisiin ja ymmärrät, että ne ovat hetkellisiä. Vaikeinakin aikoina osaat nähdä tilanteiden läpi, ja mennä kohti unelmiasi.

5. Syvennät sosiaalisia suhteitasi: Ihmissuhteesi saavat syvyyttä, sillä osaat olla niistä kiitollinen. Kiitollisena otat myös aikaa läheisellesi ja pidät huolta, että suhteenne pysyy hyvänä.

6. Olet terveempi: Kiitollisuus yhdistetään usein terveyteen, sillä osaat kunnioittaa myös kehoasi ja kaikkea, mitä se tekee hyväksesi. Sen vuoksi haluatkin huolehtia siitä mahdollisimman hyvin.

7. Hillitset itsesi: Kun joudut tilanteeseen, jossa sinun tekisi mieli kiihtyä ja toimia äkkipikaisesti, osaat hillitä tunteesi.

8. Parisuhteesi kehittyy: Parisuhteesi voi hyvin, kun osaat olla kiitollinen ihmisestä rinnallasi - myös arjen keskellä. Osaat rakastaa toista syvemmin, kun todella arvostat häntä sellaisenaan.

9. Et ole riippuvainen materiasta: Kun osaat arvostaa sitä, mitä sinulla jo on, et kaipaa elämääsi materialistisia asioita. Lopulta materia tuo meille vain vähän onnea hetkeksi, ja sinä ymmärrät sen.

10. Annat paljon lapsillesi: Kun opetat kiitollisuutta lapsillesi, myös heistä kasvaa onnellisia: he osaavat ja uskaltavat ilmaista tunteitaan. Lisäksi he ymmärtävät, kuinka paljon elämässä on aiheita, joista olla kiitollinen.


Lue myös: Häpeätkö tunteitasi tai epäonnistumisiasi? Tilanteet, joissa sinun ei tarvitse syyttää itseäsi

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat