6 asiaa, joita et etukäteen tiedä kaukosuhteesta

25.08.2015 21:15 - Pauliina Jokinen

Kaukosuhteeseen ryhtyminen on täynnä yllätyksiä.

Mies ja nainen tapaavat, ihastuvat ja asuvat syystä tai toisesta kaukana toisistaan. Välimatka voi olla muutamia kymmeniä kilometrejä tai pariskunta voi asua toisella puolella maailmaa. Ongelmat ovat kuitenkin samoja, kun arki ei ole yhteistä.

Huffington Post -lehti listasi asioita, joita lähekkäin tai yhdessä asuvat pariskunnat eivät välttämättä kohtaa.

1. Olet jatkuvassa tunteiden vuoristoradassa

Vaikka kaikki suhteet ovat toisinaan tunteiden mylläkkää, lisää välimatka oman jännityksensä niiden käsittelyyn. Voiko toiseen luottaa? Kuka lohduttaa surun keskellä? Olenko mustasukkainen? Toisesta voi muodostua myös äärimmilleen kiillotettu kuva, kun yhdessä vietetyn ajan voi tsempata ja näyttää vain ne parhaat puolet.
Huffington Postin mukaan tunteiden myllerrys ei helpota ajankaan saatossa, vaan välimatka korostaa kaikkien tunteiden syvyyttä.

2. Keksit jatkuvasti tekemistä vapaa-ajallesi

Jotta rakkaan poissaoloa ei joudu miettimään, on kalenteri täytettävä äärimmilleen. Uudet harrastukset, siivoaminen, urheilu ja mielenkiintoiset projektit pitävät pään kiireisenä, eikä ”odottelu” tunnu niin pahalta.

3. Sinun pitää tehdä Suuria Päätöksiä

Monet pariskunnat joutuvat miettimään yhteisiä tulevaisuuden suunnitelmia vasta, kun ne tulevat ajankohtaiseksi suhteen edetessä. Kaukosuhteessa elävät joutuvat jo aikaisessa vaiheessa miettimään, kannattaako juuri tähän ihmiseen käyttää aikaa ja mikä parisuhteen sitoutumisen taso on. Myös yhteen muuttaminen tai eri teille lähteminen ovat asioita, joita pariskunta joutuu pohtimaan.

4. Ystäväsi eivät välttämättä ymmärrä

Kamusi eivät välttämättä ymmärrä, miltä jatkuva kaipaus tuntuu tai miksi haluat ikävöidä ihmistä, joka asuu kaukana. Ystävien on myös hyväksyttävä jatkuva reissaamisesi ja se, että haluatte viettää kaiken mahdollisen ajan yhdessä kumppanisi kanssa. Vastavuoroisesti sinulla riittää aikaa ystävillesi, kun puolisosi on omassa kodissaan.

5. Ajan myötä syntyy varmuus

Kun parisuhdetta hoitaa pääasiallisesti puhelimessa tai viesteissä, täytyy toiseen luottaa täysin. Samalla kommunikaatiotaidot kohentuvat, kun tunteitaan on ilmaistava sanallisesti. Näin ollen puolisoon tutustuu jopa syvällisemmin, kuin vain tuijottelemalla syvälle silmiin. Samalla luottamus kasvaa, kun tietää, mitä molemmat suhteesta haluavat.

Lue myös: 10 loistavaa syytä, miksi kaukosuhde kannattaa

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat