Uusi tapa laskea hätkähdyttää: Oletko sinäkin "harrastanut seksiä" jopa 3 miljoonan ihmisen kanssa?

16.09.2015 12:45 - Eeva Rajala

Asiantuntijat varoittavat, että vaikka seksikumppanien määrä jäisi alle kymmeneen, suojaamatonta seksiä harrastaessa henkilö on voinut altistua miljoonille ihmisille.

Parisuhteessa kumppani saattaa kysyä toiselta epämukavalta kuulostavan kysymyksen: kuinka monen kanssa toinen on ollut sängyssä ennen kyseistä suhdetta.

Keskivertoihminen on voinut harrastaa välillisesti seksiä yli kolmen miljoonan ihmisen kanssa. LloydsPharmacy Online -sivuston testin perusteella ihminen, jolla on ollut yhdeksän seksikumppania, on ollut välillisesti seksuaalisessa yhteydessä lähes neljän miljoonan ihmisen kanssa. Testissä on otettu huomioon kumppanin mahdolliset entiset seksikumppanit, heidän entiset seksikumppaninsa ja heidän entiset seksikumppaninsa aina kuusi ihmistä eteenpäin.

"On shokki, miten nopeasti luku nousee"

Testi ei tee minkäänlaista tautidiagnoosia, vaan testin tarkoituksena on osoittaa, miten tärkeätä olisi käydä testaamassa sukupuolitaudit säännöllisin väliajoin.

"Olemme laskeneet, miten monen kanssa kumppanisi on todennäköisesti harrastanut seksiä ennen sinua. Sen jälkeen olemme laskeneet kumppanisi kumppanit, heidän kumppaniensa kumppanit ja niin edelleen vain kuusi ihmistä eteenpäin. On shokki, miten nopeasti luku nousee.

Tämä laskin havainnollistaa, miten altis voit olla sukupuoliteitse tarttuville infektioille ja miten tärkeätä turvaseksi on. Mutta vaikka käyttäisit kondomia, sinulla voi silti olla riski saada esimerkiksi herpes, ja sinä voit jo nyt kantaa oireetonta infektiota", testissä kirjoitetaan.

Tee testi itse täällä! (Lloyds Pharmacy)


Lue myös: 7 merkkiä siitä, että suhteenne on muuttumassa seksittömäksi

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat