10 kamalinta ihmistyyppiä, jotka kannattaa poistaa välittömästi ystäväpiiristäsi

21.09.2015 16:45 - Senja Rapila

Nämä ihmistyypit voivat hyvinkin estää sinua menestymästä elämässäsi.

Mikäli haluamme menestyä paremmin elämässämme ja samalla tuntea olomme vapautuneiksi, voi olla hyvä tutkailla omaa lähipiiriä: sillä sieltä voi hyvinkin löytyä persoonia, jotka vaikuttavat tulevaisuutesi laatuun.

Jotta voit nauttia elämästäsi täysin rinnoin, sinun kannattaa tunnistaa (ja poistaa) tämäntyyppiset ihmiset ympäriltäsi:

1. Egoisti

Ylpeys voi olla ajoittain etu, mutta ylimielisesti käyttäytyminen tarkoittaa yleisesti sitä, että olet täynnä itseäsi, ja uskot olevasi parempi kuin muut ympärilläsi olevat. Ajanvietto sellaisen ihmisen kanssa, joka ei kunnioita sinua ja vaientaa sinun äänesi jatkuvasti, voi olla myrkkyä, sillä se vaikuttaa omaan kehitykseesi ihmisenä.

2. Kateellinen

Jotkut ihmiset arvostavat enemmän surkeita ajanjaksojasi kuin niitä aikoja, jolloin menestyt elämässäsi. He uskovat, että he ansaitsevat sinun voittosi: jos voitat lotossa, he ajattelevat ansaitsevansa voittosi itselleen. Vaikka yrittäisit tehdä heistä sinun tukijoitasi kertomalla, että he ovat osa menestymistäsi, he paheksuvat sinua nöyryydestäsi. Tätä ihmistyyppiä kannattaa vältellä kaikin keinoin.

3. Teennäinen

Nämä ihmistyypit esittävät ystäviä vain tietyissä rajoissa: kun tarvitset heidän apuaan, he katoavat läheisyydestäsi ja pysyttelevät kaukana. Näihin ihmisiin ei pysty luottamaan, joten tunnista heidän teennäiset aikeensa ja pidä väliä tähän ihmistyyppiin.

4. Itsetunnon polkija

Tällä ihmistyypillä on tapana pistää kapuloita rattaisiin, kun aloitat jonkun projektin. Jos alat katsomaan painoasi ja syömään terveellisemmin, itsetunnon polkija vetää sinut todennäköisesti takaisin sohvalle syömään herkkuja muistuttamalla jatkuvasti, ettet tule pystymään aloittamaasi projektiin. Tämä ihmistyyppi toppaa jatkuvasti onnistumisen yrityksiä, vaikka hän ei sitä tahallaan tekisikään. 

5. Tuomitseva

Mikään ei ole koskaan tarpeeksi tälle ihmistyypille: he uskovat, että kaikkia pitää arvostella mielummin kuin kehua.

Vaikka heidän aikeensa olisivatkin hyvät ja yrität saada heitä ymmärtämään motiivisi, he eivät kuuntele. Tuomitsevat ihmiset ovat huonoja kommunikoimaan, sillä he eivät ole hyviä kuuntelijoita.

Näiden ihmistyyppien puheiden sivuuttaminen voi hyvinkin auttaa sinua menestymään paremmin elämässäsi.

6. Kontrolloiva

Tämä tyyppi on täysi kontrollifriikki, ja he haluavat pitää sinut hyppysissään. He voivat olla kieroja, pahansuopia ja juonittelevia yrittäessään saada sinua täyttämään heidän tahtonsa.

7. Valehtelija

Valheet ovat yleisiä, ja jotkut valheet eivät ole harmillisia. Kuitenkin patologiset valehtelijat, jotka valehtelevat kaikesta jatkuvasti, voivat tuhota sinut tavoitellessaan haluamiaan asioita. Täytä lähipiirisi mielummin luotettavilla ihmisillä, jotka tukevat sinua, ja tarjoavat rehellisiä, hyviä mielipiteitä niin tarvittaessa.

8. Juorukello

Tämäntyyppiset ihmiset ovat epävarmoja, ja muuntelevat faktoja mieleisikseen. He haluavat tuntea olonsa hyväksytyiksi ja tunnistetuiksi, joten tämä on heidän mielestään ainokainen keino saavuttaa tavoitteensa. Kun yrität selvittää heidän aiheuttamiaan ongelmia, ainokainen ratkaisu näiden välttämiseen on yksinkertaisesti se, että poistat heidät elämästäsi.

9. "Loinen"

Nämä siivelläeläjät ovat elämässäsi vain sen vuoksi, että he voivat imeä sinut kuivaksi ideoista, ja hyödyntää sinua elämässään. Tämä voi olla joissain tapauksissa hyödyksi, mutta ei siivelläeläjän tapauksessa. Heidän aikeensa ovat täysin itsekkäät, ja näitä ihmistyyppejä tulee vältellä kaikin tavoin.

10. Uhri

Uhrit eivät koskaan ota vastuuta teoistaan. He ovat hyviä osoittamaan muita sormellaan, eivätkä myönnä ikinä omia virheitään. Tämä ketjureaktio voi olla haitaksi sinun menestyksellesi. 


Lue myös: 
Uusi tapa laskea hätkähdyttää: Oletko sinäkin "harrastanut seksiä" jopa 3 miljoonan ihmisen kanssa?

Lähde: Lifehack

Kilpailut

Uusimmat