Kaukosuhde vaatii puhumista - katso toimivat vinkit suhteen vahvistamiseen

24.09.2015 08:15 - Eeva Rajala

Kun rakastuu, se ei katso aikaa eikä paikkaa. Pitkäkään välimatka ei siihen pysty vaikuttamaan.

Lähes jokaisella on ollut elämänsä aikana ainakin yksi kaukosuhde, joko lyhempi tai pitempi. Kaukosuhde voi usein kariutua hiljaisuuteen. Yhteydenpito voi vähentyä tai vaikeutua ja peliin voi astua myös niin vaikea mustasukkaisuus, että se murentaa luottamusta.

Kaukosuhde voi kuitenkin olla yhtä kukoistava kuin mikä tahansa muu rakkauteen ja toisesta välittämiseen keskittyvä suhde. Divorced Moms -sivusto vinkkaa asioista, jotka vaikuttavat kaukosuhteen toimimiseen.

Keskustele ja kommunikoi miten tahansa

Sinun pitää olla valmis käyttämään mitä tahansa kommunikointitapaa; tekstiviestejä, sähköposteja, puheluita, chattailua. Jos jostain syystä elektroniikka ei toimi, voi turvautua romanttiseen vanhanaikaiseen kirjeeseen.

Puhuminen on yksi toimivan parisuhteen kulmakivistä. Kun toisen kanssa ei muuten ole mahdollista viettää aikaa, jäljelle jäävät sanat, ajatukset, tunteet, ja niitä on paljon. Etenkin kaukosuhteen alussa elämä alkaa pyöriä sen ympärillä, milloin ja miten voisi toisen kanssa puhua. Nykyään mahdollisuuksia on lukemattomia, ja on hyvä pitää kiinni siitä, ettei keskusteluyhteys katkea.

Ole valmis puhumaan paljon

Vaikka rutiini saattaa kuulostaa tylsältä, kaukosuhteen toimimisen kannalta olisi hyvä rakentaa tietynlainen rutiini, milloin toisen kanssa puhutaan. Onko se esimerkiksi aina ennen ja jälkeen työpäivän vai juuri ennen nukkumaan menoa.

Puhumisen paljous ja sen suunnittelu saattaa kuulostaa liialliselta, mutta kaukosuhteessa ei ole paljon "ihan sattumalta" -hetkiä.

Ole rehellinen ja avoin

Kaukosuhteen kuin minkä tahansa suhteen alussa on tärkeää tutustua toiseen, ja paras keino tehdä se on olla avoin ja rehellinen. Keskustelujen aikana kannattaa myös ottaa esiin vaikeampia aiheita kuten mahdollinen lasten hankinta. Pitää muistaa, että suhteessa ei aina ole mahdollista nähdä kovin usein, joten keskusteluyhteys mistä tahansa asiasta täytyy pitää auki. Toiselle pitää myös olla valmis kertomaan sekä elämän hyvistä että huonoista asioista.

Kaukosuhteessa ei ole mahdollista aina nähdä toisen kasvojen ilmeitä tai kehon kieltä. Luottamuksen saamisessa voi kestää ja sen ylläpitämiseen vaaditaan enemmän aikaa kuin tavallisessa suhteessa.

Kummallakin on vierailuvelvollisuus

Ei voi pelkästään olettaa, että toinen tulee aina vierailulle omasta kotikaupungistaan. Toki olkaa avoimia omasta rahatilanteestanne, sillä jos tilanne on tiukka, toisen pitää ymmärtää, ettei reissaaminen välttämättä aina ole mahdollista. Ei kuitenkaan kannata alkaa laskea, kuinka monta kertaa kummatkin ovat käyneet toistensa luona, sillä mihinkään tasapeliin ei ole tarkoitus päästä.

Kaukosuhde on vaikea kaikilla osa-alueilla, mutta ajan ja rahan löytyminen on suhteessa vaikeinta. Sinun pitää olla valmis uhraamaan aikaa ja rahaa, jotta suhde saadaan toimimaan.

Päätä, miten vakavasta suhteesta on kyse

Kaukosuhde voi päättyä siihen, ettei toinen halua suhteesta vakavampaa. Suhde voi myös pysyä tasaisen muuttumattomana vuosikausia, sillä molemmat ovat tyytyväisiä vallitsevaan tilanteeseen. Joskus kaukosuhde tulee tiensä päähän niin, että pariskunta päättää jatkaa suhdetta vakavammin ja he muuttavat yhteen. Tärkeää on huomata, mikä on juuri omassa tilanteessa paras vaihtoehto. Yhtä oikeaa vastausta ei ole olemassa.


Lue myös: Onko kaukosuhde tullut tiensä päähän? Merkit siitä, että on aika jatkaa eteenpäin

Lähde: Divorced Moms

Kilpailut

Uusimmat