Kuva: Fotolia

Nauruvaroitus! Ismo Leikola neuvoo, miten selviät pikkujouluista kunnialla

12.11.2015 17:45 - Senni Loikala

Pikkujoulujen lähestyessä kannattaa lukea läpi Ismo Leikolan laatima selviytymispaketti onnistuneeseen illanviettoon.

Stand up –koomikko Ismo Leikola, 36, ei juhli pikkujouluja. Koomikon kalenteri on jo täynnä, ja hän kiertää ympäri maata esittämässä Maailman hauskin show –viihdespektaakkeliaan. Kiertueen jälkeen mies matkustaa pidemmäksi aikaa Yhdysvaltoihin.

Leikolan yleisöissä on toki porukoita, jotka ovat juhlistamassa pikkujouluja. Koomikko myös räätälöi esityksiä juuri pikkujouluihin sopiviksi.

Nähtyään monenlaista juhlijaa ja oltuaan itsekin mukana juhlahumussa, nappasimme miehen räätälöimään osuvia neuvoja sisältävän ”selviytymispaketin” pikkujouluihin. Alta näet Leikolan vastaukset kuhunkin kohtaan.

Mitä valmisteluja pikkujouluihin kannattaa tehdä?

Pitää käydä suihkussa ja laittaa housut jalkaan. Kunhan housut ja itse tulevat paikalle, niillä pärjää.

Saako pikkujouluissa tanssia, vaikka ei osaisi?

Pitää olla ihmejoulut, jos ei saisi! Kyllä koko vuoden jäkittämisen saa purkaa hölmöilemällä. Se ei tarkoita, että tekee oikeasti pahuuksia. Saa vaan vapautuneesti sekoilla.

Miten alkoholia kannattaa käyttää?

Jos tykkää sammua saman tien, niin siihen annetaan hyvä mahdollisuus. Jos tahtoo nauttia pidempään, sitten kannattaa vasta loppuillasta seota. Jälkimmäinen on hinta-laatu –suhteeltaan järkevämpää.

Joka firmassa on yksi tai kaksi, jotka ovat heti tunnin päästä katollaan. He juovat viinaa kuin vettä, eikä siihen puuttuminen auta.

Anna flirttivinkki pikkujouluihin.

Hyvä flirttivinkki on se, ettei kannata flirttailla. Työpaikkakuormasta syömiset eivät kannata, vaan mieluummin menee kotiin katsomaan netistä pornoa.

Millainen on hyvä asu pikkujouluihin?

Housut ovat hyvät, yläosaksi kannattaa laittaa paita tai kaksi paitaa päällekkäin. Kravatti kannattaa ottaa sen takia, että sen voi nostaa otsalle ja olla mahdollisimman pöljä.

Miten voi pelastaa tilanteen, jos tulee tehneeksi tai sanoneeksi jotain noloa?

Kannattaa pelastaa tilanne feikkaamalla, että olisi vielä paljon kovemmassa kännissä. Sitten kannattaa saman tien oksentaa ja sammua siihen perään. Sen takia kannattaa opetella oksentamaan tahdonalaisesti. Tällöin toinen luulee, ettei toinen muista tapahtunutta, vaikka oikeasti muistaisi.

(kuva: Senja Rapila)

Kannattavatko työpaikkaromanssit pikkujouluissa?

Eipä niihin kannata ruveta. Tietysti jos haluaa elämäänsä draamaa, jännittäviä tilanteita ja vastoinkäymisiä, niin siinä on hyvä tilaisuus.

Mistä tietää, että nyt täytyy lähteä kotiin?

Siitä, kun joku sanoo selvällä suomen kielellä, että nyt sinun pitäisi mennä kotiin. Yleensä siihen kannattaa uskoa.

Mitä asioita ei saa tehdä pikkujouluissa?

Murha ja tappo ovat ne, mistä voi lähteä liikenteeseen. Eikä autoa kannata ajaa. Jos kaikki jättävät nuo asiat tekemättä, niin nehän ovat onnistuneet pikkujoulut.

Miten krapula helpottuu seuraavana päivänä?

Jos minullekin joskus krapula tulee, se täytyy vain kärsiä ja odottaa. Kannattaa mennä YouTubesta katsomaan stand upia tai tuijottaa televisiosta jotain mahdollisimman hauskaa, se auttaa.

Kilpailut

Uusimmat