Kuva: Fotolia

Mitä tapahtuu, jos olet päivän ilman älypuhelintasi?

15.11.2015 13:15 - Tiina Svensk

Kun katse ei ole koko ajan liimautuneena kännykän ruutuun, voi ympäriltään huomata yllättäviä asioita.

Nykyään lähes jokainen meistä käyttää älypuhelintaan päivittäin, ja jopa enemmän kuin aluksi ajattelisi: hetket ruuhkabussissa kuluvat nopeammin sosiaalisen median kanavia selaillessa, ja usein viimeiset viestit lähetetään ystävälle vielä juuri ennen nukkumaanmenoa.

Jos viettäisi edes päivän erossa älypuhelimesta, mitä silloin tapahtuisi? Elite Daily -sivusto listasi viisi asiaa, jotka jo vuorokaudessa kokisivat muutoksen:

Olet ajoissa: Kun et selaa aamulla älypuhelintasi, sinulle jää enemmän aikaa todella valmistautua alkavaan päivään. Todennäköisemmin poistutkin kotoasi normaalia aiemmin, ja saavut töihin tai kouluun ajoissa. 

Huomaat ihmiset ympärilläsi: Kuinka usein kävelet kadulla katse kohdistettuna puhelimen näyttöön? Kun jätät puhelimen kotiin, saatat huomata yllättäviäkin yksityiskohtia täysin tutulta ja arkiselta reitiltä. Kaiken lisäksi saatat jopa kohdata tuttuja ja ihmisiä, joita et ole nähnyt aikoihin.

Saat enemmän aikaan: Kuinka usein olet keskeyttänyt työsi tai opiskelusi, kun olet saanut viestin keskusteluryhmään tai ilmoituksen uusista tykkäyksistä Instagramissa? Usein ilmoituksen huomioiminen ei jää vain nopeaan katseluun, vaan unohdut selailemaan kuvia tai juttelemaan ystäväsi kanssa pidemmäksi aikaa. Jos keskityt työhön ilman minkäänlaisia häiriötekijöitä, saat uskomattoman paljon aikaiseksi.

Et tuhlaa aikaasi turhiin asioihin: Kuinka usein olet seurannut väittelyä Twitterissä pitkin päivää, vaikka et liittyisi siihen itse millään tavalla? Kun vietät vuorokauden ilman puhelinta, et tuhlaa aikaasi netin kissavideoihin ja mielipideväittelyihin.

Unohdat, miltä näytät: Mahdollisuutesi ottaa selfieitä tai videoita snapchattiin on viety, joten saatat hetkeksi unohtaa, miltä näytät.

Lue myös: Karu totuus - valokuvat paljastavat sen, että puhelin on ystäviä tärkeämpi

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat