Kuva: fotolia

10 syytä olla kiitollinen pienemmistä sisaruksista

28.11.2015 20:15 - Tiina Svensk

Pienemmät sisarukset tietävät, kuinka saada sinut raivostumaan vain sekunneissa. Silti rakastat heitä koko sydämelläsi.

Sisaruksilta oppii paljon, joskus aivan huomaamatta. Kun yhdessä vietetystä lapsuudesta on kulunut jo jonkin aikaa, ymmärtää, mistä kaikesta sisaruksilleen voikaan olla kiitollinen. Myös pienemmät sisarukset opettavat perheenjäseniään, ja Elite Daily -sivusto listasikin syyt, joista olla kiitollinen isosiskona:

1. Sisarukset opettavat vanhemmuudesta: Etenkin, jos olet huomattavasti vanhempi kuin nuoremmat sisaruksesi. Kun huolehdit pienemmistä, opit arvokkaita taitoja tulevaisuutta varten.

2. Opit rakkaudesta: Joskus rasittava pikkusisko voi olla todellinen maanvaiva. Silti rakastat häntä koko sydämesi pohjasta, ja sisarusten välinen rakkaus onkin sellaista, mitä muut eivät voi täysin ymmärtää.

3. Hän luottaa sinuun: Isosiskolle voi kertoa asioita, joita omille vanhemmilleen ei voi tunnustaa. Sinä saat olla se, joka säilyttää nuoremman sisaruksesi syvimmätkin salaisuudet.

4. Voit aina olla "se aikuinen": Kun sinulla on pikkusisko, voit aina vetää hihastasi aikuisuus-kortin. Olet kokenut todennäköisesti monet aikuisuuden haasteet ennen siskoasi, ja saat käyttää sitä valttikorttinasi kinkkisissä sisarustilanteissa!

5. Sinulla on joku, jota puolustaa: Mikä saa sinut yhtä nopeasti raivon partaalle kuin tieto siitä, että nuorempaa sisarustasi on kiusattu? Suojeluvietti kertoo vahvasta siteestä, mikä välillänne on.

6. Hän ihailee sinua: Koska olet häntä vahvempi ja kokeneempi.

7. Saat leikkiä hänen kanssaan: Mikä on parempi tapa viettää yhteiset koti-illat, kuin leikkiä lapsuuden leikkejä? Nuoremman sisaruksen kanssa saat olla huoleton, vaikka oma leikki-ikäsi olisikin mennyt jo vuosia sitten. 

8. Saat pelleillä hänen kanssaan: Kuka muu muka antaa sinun tehdä hulluja kampauksia tai meikkejä itselleen? Pikkusiskot lähtevät mukaan hulluimpiinkin ideoihisi.

9. Saat katsoa vanhoja klassikkoelokuvia: Kenen muun kanssa voisit katsoa Disneyprinsessa-elokuvat putkeen yhden viikonlopun aikana?

10. Yhteiset hetket ovat aina parhaimpia hetkiä: Vaikka olisittekin riidelleet, ette pysy vihaisena toisillenne pitkään. Pikkusiskosi tulee aina olemaan osa elämääsi, ja hänen kanssaan vietetyt hetket vain paranevat vuosien saatossa.

Lue myös: Aika kultaa myös lapsuusmuistot: Tilanteet, joissa sisarukset ajoivat sinut raivon partaalle

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat