Kuva: Fotolia

Tuntuuko esileikki tylsältä? 6 keinoa piristää sitä

23.01.2016 20:15 - Emma Ylistalo

Kun teet pieniä muutoksia makuuhuoneessa, seksielämänne saa aivan uutta kipinää.

Jos esiliekkinne alkaa tuntua hieman ennalta-arvattavalta, kannattaa asiaan tehdä muutos. Lue alta kuusi yleisintä syytä siihen ja vinkit, kuinka korjata asia.

1. Et rentoudu

Jos mietit töitäsi tai sanaharkkaa äitisi kanssa, sinun on varmasti vaikeaa päästä fiilikseen. Seksologi Debra Lainon mukaan alapääsi on vaikea olla mukana toiminnassa, jos ajatuksesi ovat täysin muualla. Harjoittele pysymään täysin hetkessä kumppanisi kanssa ja keskity siihen, mistä hän nauttii ja mikä sinusta tuntuu hyvältä. Jos ajatuksesi lähtevät harhailemaan, muistuta itseäsi, että ansaitset tämän rentoutumisen hetken. Leinon mukaan sen toistaminen auttaa myös kehoasi lopulta ymmärtämään se.

2. Odotat, mitä kumppanisi tekee seuraavaksi

Seksiterapeutti Kat Van Kirkin mukaan on turha olettaa, että kumppanisi tietäisi mikä sinusta tuntuu hyvältä. Anna kumppanillesi vinkkejä siitä, mitä haluat esimerkiksi kuiskaamalla tai johdattamalla hänen kätensä oikeaan paikkaan. Van Kirkin mukaan useimmat parit arvostavat tätä. Tarjoa tämän jälkeen palautetta esimerkiksi huokailun muodossa.

3. Käytätte samoja liikkeitä yhä uudestaan

Jos tiedät, mitä esileikissä on luvassa, saatat tylsistyä. Jos etenette aina samalla kaavalla, saatat jopa kiirehtiä esileikin läpi. Tehkää vaihteeksi jotain erilaista. Van Kirkin mukaan tutkimukset todistavat, että spontaanius myös pitää pariskunnat pidempään yhdessä.

4. Se etenee aina samalla tavalla

Olemme oppineet, että ensin on esileikki ja sen jälkeen yhdynnän vuoro. Lisätkää enemmän vaihtelua makuuhuoneeseenne. Jos esimerkiksi joskus kaipaatte pikaisempaa seksiä, ei esileikkiin tarvitse jumittua pitkäksi aikaa. Kun pidätte liukuvoiteen avulla huolta siitä, että hommat sujuvat, erilainen seksikerta luo avoimuutta vällyjenne väliin.

5. Se johtaa teillä aina yhdyntään

Van Kirkin mukaan esileikkiä pitäisi ennemminkin kutsua "seksileikiksi". Tällöin ei ajattele, että yhdynnän täytyy olla seuraava vaihe. Jos osaat arvostaa "seksileikkiä" ja sen harrastamista johti se yhdyntään tai, se tekee kanssakäymisestä kumppanisi kanssa mielenkiintoisempaa. Pikainen suuseksi välillä, vihjaileva tekstiviesti kesken työpäivän tai intohimoinen suudelma juuri ennen kuin lähdette töihin voivat olla tätä "seksileikkiä".

 

6. Teette sitä harvoin yksin

Säännöllinen masturboiminen voi auttaa sinua tuntemaan itsesi kiihottuneemmaksi seksin aikana. Seksi saa haluamaan lisää seksiä, oli kysessä sitten seksi kumppanin kanssa tai yksin. Van Kirkin mukaan liian monet naiset luottavat ainoastaan seksiin kumppanin kanssa. Masturboiminen pitäisi ottaa osaksi rutiineitaan, sillä kun tietää, mistä itse nauttii, pystyy siitä kertomaan paremmin myös kumppanilleen.


Lue myös: Onko suhteenne hyvä, mutta seksi huonoa? Syy selvisi

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat