Kuva: Fotolia

11 asiaa, jotka vain perheen vanhin lapsi voi ymmärtää

22.01.2016 17:15 - Pauliina Jokinen

Perheen esikoinen on aina ensimmäinen.

Jonkun on aina synnyttävä perheen ensimmäiseksi lapseksi ja tässä tapauksessa se olet ollut sinä. Ja se on vaikuttanut koko loppuelämääsi. Vai tuntuvatko alla olevat kohdat tutuilta?

Sinun on oltava roolimalli pikkusisaruksillesi, vaikka et haluaisi

Pikkusisaruksesi ottavat sinusta mallia niin hyvässä kuin pahassa. Vuosien saatossa saattaa olla hassua huomata, kuinka asetelmat voivat muuttua ja joudut itse ottamaan mallia heistä.

Vanhempasi syyttävät sinua - olethan vanhin

Jos pikkusisaruksesi olivat pulassa, olit myös sinä. Unohtivatko sisaruksesi laittaa polkupyöränsä valaan ennen lumen tuloa? Tietenkin se on sinun vikasi. Eivätkö he muistaneet täyttää veroilmoitusta ajoissa? No, miksi et muistuttanut?

Haluaisit olla porukan cool, mutta sinun on kannettava vastuu

Pienenä se tarkoitti, ettet voinut uhota kiipeäväsi suurimmalle kalliolle, koska pelkäsit myös pikkusisarustesi tekevän niin jälkeesi. Nyt se tarkoittaa sitä, ettet voi ehdottaa illan neljättä tequilashottikierrosta.

Pelkäät häviäväsi kilpailuja sisaruksillesi

Olipa kyseessä sitten Monopoli, uimahyppykilpailu, mölkky tai lankuttaminen, sinun on voitettava.

Sinulla on paine menestyä

Sinun on pärjättävä koulussa ja elämässä muutoinkin - olethan ensimmäinen. Oletat olevasi viisaampi kuin pikkusisaruksesi ja saatat hämmentyä, jos he osoittavat älykkyyden merkkejä.

Olit perheenne alipalkattu lapsenvahti - aina

Muistelet edelleen katkerana, kuinka et päässyt yhtenä iltana rippikesänä kavereidesi kanssa rannalle, sillä sinun oli katsottava sisarustesi perään.

Sinä olet taistellut saadaksesi katsoa televisiota myöhään - pikkusisaruksesi eivät

Olet taistellut etuuksiesi puolesta, vääntänyt kättä ensimmäisestä kännykästä ja karkkipäivästä. Pikkusisaruksesi ovat tulleet siivelläsi. Sinusta saattaa edelleen tuntua siltä, että taistelet elämässäsi oikeuksiesi puolesta.

Olet joutunut hyväksymään, ettei kaikki pyöri sinun ympärilläsi

Ensin oli kyse vain sinusta. Ja sitten ei enää ollutkaan. Olet joutunut taistelemaan tämän dilemman kanssa koko ikäsi. Huomio on katoavaista.

Sinun on tehtävä uhrauksia

Lapsena jaoit jäätelöannoksen ja karkkipussin, aikuisena noudat sisaruksiasi yöllä autolla kaupungin toiselta puolelta ja valmistat jouluruoat. Nämä kaikki saattaa tuntua suurilta uhrauksilta.

Et pysty pitämään salaisuuksia, sillä sinulla on aina joku kintereilläsi

Pienenä joku seurasi sinua aina kaikkialle, joten mitkään salaisuudet eivät pysyneet salaisuuksina. Viimeistään siinä vaiheessa, kun pikkusisaruksesi löysivät päiväkirjasi, yksityisyytesi loppui.

Sinua pidetään usein pomottelevana

Olet ollut pomo koko pienen elämäsi ajan - mihin se päättyisi? Ystäväsi saattavat pitää sinua pomona tai äitihahmona, joka pitää huolen, että asiat järjestyvät.

Lue myös: Juontajat saapuivat aamu-tv-lähetykseen suoraan jatkoilta: "Olemme aika sekaisin"

Lähde: Life Hack

Kilpailut

Uusimmat