Kuva: Fotolia

Äidit kiistelevät vauvapalstalla: Voiko harrastaa seksiä, jos lapset nukkuvat samassa huoneessa?

12.03.2016 10:15 - Tarja Vilén

Asiantuntijat ja äidit kommentoivat, onko vanhempien sopivaa harrastaa seksiä, vaikka lapset nukkuvat samassa huoneessa.

Englantilaisen Netmums.com-nettisivuston keskustelupalstalla heräsi kiivas väittely siitä, onko oikein, jos vanhemmat harrastavat seksiä lapsen nukkuessa samassa huoneessa.

Keskustelun aloittanut nimetön kommentoija kertoi huolestuneensa kuullessaan, että hänen ystävänsä harrastaa miehensä kanssa seksiä, vaikka perheen 10- ja 8 -vuotiaat lapset nukkuvat samassa huoneessa. Kirjoittaja kokee, että koska lapset ovat jo sen verran vanhoja, on epäsopivaa, että vanhemmat harrastavat seksiä, vaikkakin olisi varmisteltu, että lapset nukkuvat.

Keskustelu aiheen ympärillä on jatkunut monta viikkoa ja suurin osa keskustelijoista on sitä mieltä, että vanhempien toiminta on väärin ja jopa laitonta. Osa keskustelijoista ei pidä asiaa isona ongelma, vaikkakaan ei itse toimisi samoin. Muutamat keskustelijat ovat kertoneet itse harrastaneet seksiä lapsen nukkuessa, mutta silloin lapsi on ollut vauvaikäinen.

Mitä sanoo asiantuntija?

Daily Mailin haastatteleman psykologi Emma Kennyn mukaan varmasti moni vanhempi harrastaa seksiä lasten ollessa vauvaikäisiä, vaikka he nukkuisivat samassa huoneessa. Kennyn mukaan on kuitenkin tärkeää, että vanhemmat pitävät intiimielämänsä erillään, eivätkä aseta lasta hämmentävään tilanteeseen.

Perheasiantuntija Maeve Begley mukaan kysymys siitä, onko oikein harrastaa seksiä lasten nukkuessa samassa huoneessa, riippuu lasten iästä.

- Monet vanhemmat kokevat, että seksiä voi harrastaa, kun vauva nukkuu, kunhan on varovainen. Asia tulisi kuitenkin ajatella uusiksi, kun lapsi on siinä iässä, että nousee jo itse seisomaan, Begley linjaa.

Aihe on herättänyt keskustelua myös suomalaisilla vauvafoorumeilla ja jakaa voimakkaasti mielipiteitä. Suomalainen asiantuntija, seksologi ja Turun kaupungin ehkäisyneuvolan vastaava lääkäri Anneli Kivijärvi on kommentoinut aihetta Helsingin Sanomille muutama vuosi sitten.

- Sängyn pitää olla sellainen 210 senttiä leveä. Silloin ei haittaa, jos ihan pieni lapsi nukkuu reunassa vanhempien seksin aikana. Pieni lapsi ei siihen herää. Viisivuotias ei tietenkään enää voi olla paikalla, Kivijärvi linjasi silloin.

Suosittelemme

Uusimmat