Kuva: Fotolia

Perutko ystäviesi kanssa sopimiasi tapaamisia usein? Älä turhaan tunne syyllisyyttä

05.04.2016 19:15 - Rea Tallgren

Jos tunnet olevasi huono ystävä, koska et esimerkiksi työpäivän päätteeksi jaksakaan nähdä ystäviäsi, älä tunne enää. Itse asiassa toimit ihmisille melkoisen luonnollisella tavalla.

Jatkuvien ohareiden tekeminen ei ole reilua, eikä yksikään ystävyyssuhde toimi ilman toisen ajan arvokkuuden ja yhteisten suunnitelmien kunnioittamista. Jos kuitenkin eteesi tulee silloin tällöin tilanteita, joissa et yksinkertaisesti jaksa nähdä ystävääsi, vaikka teillä olisi suunnitelmia ollutkin, kannattaa olla itselleen armollinen. 

Pure Wow -sivuston mukaan suunnitelmien peruminen on itse asiassa viisasta, ainakin silloin, jos on aidosti väsynyt tai haluaa olla yksin. Se, kuinka paljon ihmiset ovat toistensa kanssa tekemisissä, juontaa sivuston mukaan juurensa aikaan, jolloin ihmiselle oli välttämätön olla jatkuvasti tekemisissä lajitovereidensa kanssa pysyäkseen ylipäätään hengissä ja lisääntyäkseen. 

Nykyään keinot ovat kuitenkin monet. Siinä, missä Facebookin välityksellä ystävän kanssa käydyt keskustelut saattavat kuulostaa kylmältä ja kliiniseltä tavalta hoitaa ystävyyttä, ovat ne toisinaan täysin hyväksyttäviä metodeita, ja niillä voi myös tarpeen vaatiessa korvata fyysisen tapaamisen, ainakin, jos se tuntuu aiheuttavan enemmän stressiä kuin iloa. 

Muista kunnioittaa ystäviäsi, äläkä sovi kalenteria täyteen tapaamisia jos tiedät, että sinulla on tapana perua. Ole kuitenkin myös itsellesi armollinen; kaikkia meistä ei ole tehty olemaan sosiaalisia 24 tuntia vuorokaudessa - ja tosiystävä ymmärtää kyllä sen. 

Lähde: Pure Wow

Kilpailut

Uusimmat