Kuva: fotolia

Tutkimus selvitti: Oikein tuhlattu raha tekee onnellisemmaksi kuin rakkaus

07.04.2016 21:45 - Pauliina Jokinen

Rahalla todella saa ostettua onnea, jos sen käyttää oikein.

Brittitutkimuksen mukaan raha tuo onnea, jossa en käyttää oikein. Tutkijat ovat selvittäneet, ettei raha tai sen omistaminen tee onnelliseksi, vaan se, miten rahan käyttää. Tämä ei varmasti tule kenellekään yllätyksenä, mutta käyttötapojen selvittäminen saattaakin jo viedä pitkälle.

Tutkimuksen mukaan raha tuo onnea, jos se käytetään asioihin, jotka tukevat omaa persoonallisuutta.

Tutkijat loivat erilaisia kategorioita, joihin ihmiset käyttivät rahaa ja vertasivat niitä viiteen persoonallisuuden piirteeseen. Nämä piirteet olivat neuroottisuus, ulospäinsuuntautuneisuus, tunnollisuus, avoimuus kokemuksille ja sovinnollisuus

Raha vai rakkaus?

Tutkijat havaitsivat, että ihmiset myös käyttivät enemmän rahaa asioihin, jotka tukivat heidän persoonallisuuksiaan.

Esimerkiksi tunnollisten ihmisten suosittuja kulutuskohteita olivat vakuutukset, terveyteen liittyvät asiat ja liikunta. Ulospäinsuuntautuneet ihmiset nauttivat kuluttaessaan rahaa viihteeseen ja matkustamiseen. Samalla heidän onnellisuutensa laski, jos he käyttivät rahaa esimerkiksi vakuutuksiin.

- Tulosten perusteella näyttää, että rahan käyttäminen tuotteisiin, jotka auttavat meitä ilmaisemaan keitä me olemme yksilöinä, voi osoittautua yhtä tärkeiksi hyvinvoinnillemme kuin oikean työpaikan löytyminen, oikea naapurusto tai jopa ystävät tai kumppani, tutkija Sandra Matz kuvaili.

Tutkimukseen osallistui 625 brittiä. Kaiken kaikkiaan tutkijat analysoivat 77 000 tilisiirtoa.

Lue myös: Tutkijat selvittivät parhaat asennot naisen orgasmiin – kaksi ylitse muiden

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat