Kuva: Fotolia

Oletko hänelle pelkkä ystävä, vaikka tunnustit rakkautesi? 3 syytä pitää kiinni ystävyydestä

16.04.2016 18:15 - Senja Rapila

Välillä rakkaudentunnustukset eivät saa mieleistä vastaanottoa ja siinä vaiheessa tulee ajatelleeksi, haluaako todella pysytellä pelkästään "friend zonella".

Jokainen meistä saattaa joutua joskus elämänsä aikana tilanteeseen, jossa kahden osapuolen tunteet eivät ole samanlaisia. Joskus voi käydä jopa niin, että nämä romanttiset tunteet kohdistuvat ystävään. Siinä tapauksessa ainoa keino saada mahdollista vastakaikua niihin on kertoa tunteista rohkeasti, vaikka vastaus ei välttämättä miellyttäisikään.

Entä mitä siinä tilanteessa tulisi tehdä, jos ystävän tunteet eivät vastaa omia? Kannattaako ystävyyssuhde hylätä kokonaan, ihan vain vaikka häpeän vuoksi? Ei kannata. Tässä on kolme syytä siihen, miksi ystävyyssuhteesta on hyvä pitää kiinni:

1. Uudet ystävyyssuhteet eivät ole koskaan pahasta

Ystävyyteen "pakotetut" henkilöt usein kokevat, että kaveruus on vain pakollinen toinen sija, joka on hyväksyttävä, jos romanttiselle tunnustukselle ei tule vastinetta. Sitä ei kuitenkaan tulisi kokea näin.

Jos pidät tästä henkilöstä ja hän pitää sinusta, miksi ette voisi olla enää ystäviä? Tulette hyvin toimeen ja nautitte toistenne seurasta, joten siihen on hyvä syy, miksi olette tutustuneet. Vaikka hän ei haluaisikaan sinusta romanttista kumppania, hän arvostaa sinua ystävänä, ihmisenä ja luottaa sinuun.

3. Ystävyyden tulee olla rehellistä

Sen ymmärtää, jos rakkaus ystävään kehittyy ajan kuluessa, mutta ystävyyttä ei tulisi pitää yllä valheellisin menetelmin. Jos on liian ujo kertoakseen tunteistaan, saattaa sortua katkeruuteen, kun toinen ei osoita kiinnostusta missään vaiheessa. Eihän hän edes välttämättä tiedä tunteista, jos niistä ei kerro suoraan.

Jos olet ystävä jonkun kanssa vain sen vuoksi, että toivot joku päivä pääseväsi hänen kanssaan vällyjen väliin, on ystävyyssuhteellanne huono pohja. Siinä vaiheessa kannattaa päästää myös ystävyydestä irti, sillä se ei aiheuta kun mielipahaa - molemmille.

3. Ketään ei ole velvoitettu deittailemaan

Useimmiten "friend zonelle" torjutut henkilöt suuttuvat siitä, kuinka ystävä ei edes anna mahdollisuutta kaiken sen ajan jälkeen, mitä on itse käyttänyt toiseen tutustumiseen. Älä kuitenkaan suutu, jos olet joutunut itse samaiseen tilanteeseen.

Jos haluat ottaa hetkeksi välimatkaa ystävääsi jotta tunteet viilenisivät, kerro siitä hänelle suoraan. Hän todennäköisesti ymmärtää sen ja näin teillä on paremmat mahdollisuudet pysyä ystävinä.

Ketään ei ole velvoitettu deittailemaan, varsinkaan silloin, jos tunteet eivät millään tavalla kohtaa toisiaan. Vaikka toiselle antaisikin aikaa ja ystävyytensä, ei se tarkoita että hän olisi siitä jotain velkaa.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Tutkimus selvitti: Parhaat tavat pyytää anteeksi

Lue myös: Yhdellä kysymyksellä voi selvittää, millainen joku ihminen on

Kilpailut

Uusimmat