Kuva: Fotolia

MSN Messenger, kalliit viestit ja hidas nettiyhteys - asiat, jotka vain 90-luvun lapset muistavat

15.04.2016 13:45 - Tiina Svensk

Muistatko vielä ajat, kun kukaan ei saanut puhua puhelimessa sinun käyttäessäsi internetiä?

Maailma on muuttunut ja teknologia on kehittynyt 90-luvusta ja 2000-luvun alkuvaiheista kovin paljon. Joskus sosiaalisen median ja älypuhelimien aikakaudella onkin kovin vaikeaa muistaa, millaista elämä oli vielä viime vuosikymmenellä. 90-luvun aikana syntyneet lapset jakavat kuitenkin varmasti seuraavat lapsuusmuistot:

1. Ne hetket, kun joku käytti puhelinta sinun surffaillessa internetissä: Äiti saattoi keskeyttää parhaimman pelihetken vain vastaamalla yhteen soittoon.

2. Viestien kallis hinta: Kun jokaisesta tekstiviestistä kaverille täytyi maksaa, halusit varmasti käyttää koko merkkimäärän!

3. VHS-nauhojen kelaaminen: Jos halusit katsoa suosikkifilmisi, sinun täytyi kelata se aina alkuun ja saatoit kuulla, kuinka nauha kului kasetin sisällä.

4. Moniväriset kynät: Kokeilitko koskaan painaa kaikkia värejä kerralla pohjaan?

5. MSN Messengerin herätysäänet ja nimimerkit: Kuinka monesti kirjauduit ulos palvelusta vain herättääksesi ihastuksesi huomion uudelle sisäänkirjautumisella? Entäpä vihjailevat päivitykset nimimerkissä?

6. Tietokoneen valmiit sovellukset: Millaisia taideteoksia piirsit Paintilla? Entä opitko koskaan pelaamaan miinaharavaa?

7. Lempi CD-levysi naarmuttuminen: Aiheuttiko sisaruksesi naarmun ensimmäisen CD:si pintaan, eikä suosikkibiisisi soinut enää kunnolla?

8. Neopetsit ja Tamagotchit olivat parhaimpia ystäviäsi: Tiesit saaneesi paljon vastuuta käsiisi, kun kykenit pitämään virtuaalilemmikin elossa!

9. Pokemon-korttien vaihtokauppa oli haastavaa: Oliko sinun kokoelmassasi harvinaisuuksia, joita ystäväsi yrittivät huijata sinulta? Korttikauppa vaati todellista bisnesvainua.

10: Ohjelmien nauhoittaminen kaseteille: Nauhoititko sinäkin kokonaisen musiikkilistan, vaikka halusit talteen vain kaksi suosikkikappalettasi? Illat menivätkin kasetteja rullatessa, jotta sait kuulla lempikappaleesi uudelleen ja uudelleen.

Lue myös: Aika kultaa myös lapsuusmuistot: Tilanteet, joissa sisarukset ajoivat sinut raivon partaalle

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat