Hyvä seksielämä pitkässä suhteessa on mahdollinen: Muista 3 tärkeää neuvoa

14.08.2014 14:00 - Heli Thoren

Intiimiyttä pitää muistaa vaalia suhteessa kuin suhteessa. Erityisen tärkeää se on pitkässä parisuhteessa.

Rakastaminen on eri asia kuin rakastuminen. Se tulisi muistaa pitkässä suhteessa. Vaikka esimerkiksi rakkaudentäyteiset elokuvat liputtavat ensihuuman puolesta, pitkässä suhteessa on valtavasti tavoiteltavia asioita. Se pätee myös pitkän suhteen seksielämään.

Seksuaalineuvoja Elina Tanskanen kehottaa muistamaan kolme tärkeää kohtaa silloin, kun seksuaalisuutta vaalitaan pitkässä suhteessa:

1. Arkista läheisyyttä

Intiimejä hetkiä voi vaalia myös arjessa. Ne pitävät yllä läheisyyttä ja vaalivat hehkua suhteessa. Hella kosketus, sylikkäin istuminen, suudelmat - jo pienet asiat pitävät intiimiyttä yllä.

2. Kirjoittakaa omat säännöt

Miettikää yhdessä, millaisia asioita odotatte seksielämältänne. Unohtakaa se, mitä "kuuluu tehdä" ja miettikää sen sijaan, mitä te haluatte. On tärkeää ymmärtää, että ei ota paineita siitä, kuinka usein seksiä kuuluisi harrastaa tai millaista seksiä sen kuuluisi olla. Teidän mielipiteenne ovat ainoita, jotka pätevät teidän suhteessanne.

Lomalla seksiä voi olla neljä kertaa viikossa ja vaikeassa elämäntilanteessa neljä kertaa koko kevään aikana. Älkää ottako paineita siitä, että suhde ja tilanteet elävät - myös seksielämän osalta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö hyvän seksielämän eteen tulisi nähdä vaivaa. Siitä stressaaminen ei kuitenkaan auta ketään.

3. Pois yhdyntäkeskeisyydestä

Orgasmi- ja yhdyntäkeskeisyys kannattaa unohtaa. Hellä hetki voi olla hyvinkin tyydyttävä ja tukea suhteen seksuaalisuutta ilman niitäkin. Kaikenlaiset paineet ovat seksielämälle pahasta. Pyrkikää pääsemään niistä ja suhtautumaan seksiin voimaannuttavana ja iloisena asiana. Seksi on aikuisten leikkiä. Siihen ei tule suhtautua liian vakavasti, vaan mukavana ja nautinnollisena asiana.


Lue lisää Tanskasen ajatuksia Hyvän mielen reseptejä -kirjasta, Paasilinna



Kilpailut

Uusimmat