Kinuaako lapsi kaupassa? Helppo lause lopettaa kitinän

25.07.2013 14:45 - Rea Tallgren

Amerikkalainen lapsibloggari kertoo lauseen, joka hänen mukaansa lopettaa kinuamisen alkuunsa.

Jokainen vanhempi tietää, miltä tuntuu mennä lapsen kanssa kauppaan. Kaikkea pitäisi saada, ja ei-sana on vaikea uskoa. Joskus kinuaminen on pelkästään päättäväistä ja kestää koko kauppareissun, toisinaan se johtaa raivokohtauksiin ja mielenosoituksiin, kun lapsi ei saa haluamaansa tuotetta.

Amerikkalainen Dan Pearce tietää myös tunteen. Miehen lapsiaiheisella blogilla on kymmeniätuhansia seuraajia, joille mies on nyt jakanut vinkkinsä siihen, mikä ainakin hänen kohdallaan on saanut kinuamisen loppumaan.

Noah-pojan isä kertoo, että joka kerta kun hänen poikansa alkaa kinuta kaupassa jotain, Pearce antaa pojalle luvan ostaa tuotteen. Hommassa on kuitenkin koira haudattuna.

"Joka kerta kun Noah kysyy "iskä, saanko tämän" sanon hänelle "tottakai, jos sinulla on siihen rahaa."

Pearcen mukaan lause toimii mainiosti. Yleensä hänen poikansa vain toteaa tuohtuneena, ettei hänellä ole ollenkaan omaa rahaa. Mikäli Noah sanoo haluavansa ostaa hinkumansa lelun tai tavaran isänsä rahoilla, näyttää Pearce aina vain tyhjiä taskujaan tai käsiään.

Pearcen mukaan lause toimii todella hyvin, varsinkin jos lapsi tottuu siihen, että se pitää paikkansa. Jos isi sanoo, että jonkun asian saa vain omilla rahoilla, se pitää paikkansa. Huonommillaan lause lopettaa kinuamisen lyhyeen, parhaimmillaan se opettaa lasta säästämään esimerkiksi omista viikkorahoistaan rahaa haluamiinsa tavaroihin.

Lähde: Danoah



Kilpailut

Uusimmat