Pitkän parisuhteen salaisuudet koottiin yhteen - 9 tärkeintä asiaa

24.09.2013 20:45 - Reija Saarinen

Pitkän ja hyvinvoivan parisuhteen eteen on tehtävä töitä. Nyt kestävän suhteen tärkeimmät asiat koottiin samaan listaan. 

1. Ystävyys

Ihmissuhteen tulee perustua keskinäiseen kunnioitukseen ja luottamukseen. Nämä kaksi asiaa, ovat ystävyyden peruselementtejä. Pitkäikäiset suhteet perustuvat usein syvään ystävyyteen, jossa molemmat oppivat toisiltaan jotain. 

2. Kompromissit

Parisuhteessa tärkeää on tehdä kompromisseja. Ei ole oikein, että toinen on aina se joka päättää. Siksi molemmille sopivan vaihtoehdon etsiminen on erittäin tärkeää hyvän suhteen luomisessa. 

3. Kommunikaatio

Parisuhteessa ihmisten tulee avautua toisilleen. Omista tarpeista ja toiveista puhuminen auttaa rakentamaan kestävän suhteen. 

4. Spontaanius

Parisuhteessa kannattaa olla myös spontaani. Ikävystymisen välttäminen suhteessa vaatii sitä, että pariskunta tekee jänniä asioita yhdessä. Kannattaa siis välttää kaiken suunnittelua etukäteen. 

5. Läheisyys

Läheisyys on yksi parisuhteen tärkeimmistä asioista. Omalle kumppanille tulee osoittaa rakkautta ja lämpöä, jotta se pysyy elossa. 

6. Tilan antaminen

Toiselle kannattaa antaa omaa tilaa aina silloin tällöin. Ainainen yhdessä olo ei tee hyvä kenellekään. Kun on erossa, osaa myös kaivata. 

7. Rakastelu

Pitkässäkään suhteessa ei saa unohtaa rakastelua. Vaikka suhde arkipäiväistyy ja elämä muuttuu, tulee rakastelulle löytää aikaa. Se pitää suhteen intiimiyttä yllä ja antaa molemmille kaivattua rakkaudentunnetta. 

8. Matkustelu

Yhdessä matkustelu saattaa vahvistaa pariskunnan suhdetta. Erilaisten matkojen tekeminen yhdessä antaa kokemuksia, joita pariskunnat tarvitsevat. Matkoilla saattaa myös oppia jotain uutta omasta kumppanista. 

9. Nauru

Yhdessä nauraminen on tärkeää. Hassuttelu ja nauru saavat suhteen kukoistamaan ja pariskunnan tuntemaan olonsa hyväksi. Kannattaa kokeilla esimerkiksi ikävien asioiden käsittelyä huumorin avulla. 

Lähde: Boldsky

Kilpailut

Uusimmat