Seitsemän keskustelua, jotka kannattaa käydä hyvän seksielämän saamiseksi

16.05.2014 21:15 -

Nämä keskustelut on syytä käydä läpi, jos haluat pitää seksielämä tiptop-kunnossa.

Seksimieltymyksistä ja -kokemuksista rehellisesti puhuminen saattaa olla vaikeaa, varsinkin jos suhde on tuore. Mutta suorasukainen puhuminen on parempi ratkaisu kuin asian lakaiseminen maton alle. Jos tiedät kumppanisi seksimieltymyksistä ja -historiasta, niin voitte rakentaa kestävän ja hyvän seksielämän. Alla seitsemän asiaa, joista kannattaa keskustella.

1. Testihistoria

- Tämä keskustelu kannattaa käydä heti, kun tuntee seksuaalista vetoa kumppaniinsa, neuvoo seksi- ja parisuhde-expertti Laura Berman. Varmistakaa, onko teidät testattu sukupuolitaudeilta edellisten kumppanienne jälkeen.

2. Mieltymykset

Keskustelkaa seksimieltymyksistänne makuuhuoneen ulkopuolella. Kukaan ei halua, että kumppani kesken aktin ilmoittaa, että "tämä ei oikein ole minun juttuni". Kerratkaa samalla, mistä ette pidä petileikeissä.

3. Seksin aikataulutus

Saattaa kuulostaa epäseksikkäältä, mutta jutelkaa siitä kuinka usein toisen tekee mieli ruveta petihommiin. Joku saattaa haluta päivittäin, toinen kerran viikossa. Löytäkää kompromissiratkaisu. Berman suosittelee kuitenkin seksin harrastamista vähintään kahdesti viikossa, jos haluaa ylläpitää hyvää ja aktiivista seksielämää.

4. Fantasiat

Omista seksuaalisista fantasioista saattaa olla kiusallista ja hankalaa. Sopikaa, että kumpikaan ei tuomitse toisen fantasioita, vaikkei niitä toteutettaisikaan. Etsikää tässäkin kompromissiratkaisuja. Jos mies esimerkiksi haluaa harrastaa seksiä julkisella paikalla, niin ruvetkaa hommiin vaikka omalla kuistillanne peitteen alla, jolloin on olemassa pieni mahdollisuus, että naapurit huomaavat.

5. Pettäminen

Lyökää tämäkin keskustelu kumppaninne kanssa pöytään heti suhteen alussa, että molemmat tietävät missä rajat menevät. Ihmisillä on eri käsitykset siitä mikä on pettämistä. Jonkun mielestä toisen kosketteleminen on pettämistä, kun toiselle taas jo toisen kanssa tanssiminen.

6. Rakkauden ilmaiseminen

- Kun tiedät milloin kumppanisi tuntee olon arvostetuksi ja rakastetuksi, oli se sitten niin yksinkertaista kuin kädestä kiinnipitäminen tai tuhmat tekstiviestit, se on avain hyvään seksielämään, sanoo Berman. Monesti kumppanisi osoittaa rakauttaan tavalla, jolla toivoisi itseäänkin kohdeltavan.

7. Kertaus

Pitkän parisuhteen aikana halut ja tarpeet muuttuvat. Kerratkaa välillä sytyttävätkö vanhat rutiinit ja asennot enää, vai olisiko aika tehdä jotain eri lailla.

Aikaisemmin uutisoimme naisten yleisimmistä seksifantasioista. Lue tästä.

Lähde: Shape

Kilpailut

Uusimmat