Uusi siistimpi Civic julki Pariisissa - saapuu Suomeen ensi kesäksi

28.09.2016 15:45 - Teknavi / Mikko Autio

Auto on muun muassa kasvanut sekä pituutta että leveyttä.

Nykytyyliin on yleistä, että autonvalmistajat julkaisevat uusien autojen viralliset kuvat ennen auton varsinaista esittelyä. Myös Honda toimii näin Pariisissa esiteltävän uuden Civicin suhteen.

Kyseessä on Hondalle äärimmäisen tärkeä malli. Japanilaisvalmistaja esitteli ensimmäisen Civicin vuonna 1972, minkä jälkeen autoa on myyty maailmanlaajuisesti yli 18,5 miljoonaa kappaletta. Nyt esiteltävä Civic on jo kymmenes painos aiheesta, ja valmistaja kertoo panostaneensa mallin kehitystyöhön enemmän kuin minkään mallin suunnitteluun aiemmin.

Auto on kasvanut sekä pituutta että leveyttä, mikä lupaa hyvää sisätiloille. Myös akseliväliä on tullut 30 milliä lisää, mutta urheilullisen vaikutelman nimissä auto aiempaa matalampi. Kokonaispituus asettuu lukemaan 4 497 millimetriä, leveyttä on 1,8 metriä ja akseliväli on kiitettävät 2,7 metriä.

Mielenkiintoisena uutuutena Honda tuo Civicin keulalla täysin uudet turbomoottorit. Tarjolle tulee 1,0-litrainen ja 1,5-litrainen VTEC TURBO, jotka tarjoavat 129 ja 182 hevosvoimaa. Vääntöä koneista irtoaa nykypäivään sopivat 200 ja 240 newtonmetriä.

Myös auton multimediajärjestelmä on päivittynyt nykypäivään. Honda Connect 2 -järjestelmä mahdollistaa muun muassa uusimpien älypuhelimien liittämisen autoon. Turvallisuutta parantaa vakiona oleva Honda SENSING -turvavarustepaketti, jonka myötä autosta löytyy turvallisuutta parantavaa tutka- ja kameratekniikkaa. Näitä hyödyntävät muun muassa kaistavahti, mukautuva vakionopeudensäädin, kuolleen kulman ja poikittaisliikenteen varoitin ja automaattinen hätäjarrutus.

Uuden kymmenennen sukupolven Civicin tuotanto on jo alkanut Iso-Britannian Swindonin tehtaalla. Auto esitellään virallisesti Pariisin autonäyttelyssä ja Suomeen se ennättää ensi kesäksi.

Lue lisää Pariisin uutuuksista: Syksyn tärkein autonäyttely alkaa – katso tästä jo ennakkoon Pariisin herkut

Yhteistyössä Teknavi

Uusimmat