Samsung-puhelinten räjähdysten syy varmistui vihdoin - julkistus ensi viikolla?

20.01.2017 07:30 - Teknavi / Markus Lehtiniitty - mobiili.fi

Samsung onnistui toistamaan Note7-puhelimen ongelman laboratorio-olosuhteissa. Räjähdysten syy oli akuissa.

Samsungin tutkimukset sen Galaxy Note7 -puhelinten ylikuumenemisten, kärähtämisten ja jopa räjähdysten syystä ovat löytäneet ongelmien lähteeksi akut, paljasti lähde uutistoimisto Reutersille.

Reutersin raportin mukaan Samsung paljastaisi tutkimustensa tulokset vihdoin ja viimein viikon päästä maanantaina 23. tammikuuta. Alun perin Samsungilta odotettiin vastauksia Note7-ongelman syistä jo viime vuoden puolella. Samalla viikon päästä odotetaan tietoja uusista toimenpiteistä, joilla Samsung aikoo estää vastaavaa tapahtumasta jatkossa. 23. tammikuuta on päivä ennen Samsungin tulosjulkistusta.

Samsungin Note7-tutkinnan on raportoitu päättyneen jo jonkin aikaa sitten.

Note7:n ongelmien seikkaperäisen selvittämisen on nähty olevan tärkeää Samsungille ennen uuden Galaxy S8 -lippulaivaälypuhelimen lanseerausta. Samsungin pitäisi onnistua vakuuttamaan suuri yleisö sen puhelinten turvallisuudesta – Note7:n ongelmien rajoittumisesta vain juuri kyseiseen malliin.

Samsung joutui takaisinkutsumaan Note7-puhelimet syksyn aikana kahdesti. Ensimmäisen takaisinkutsun jälkeen se jatkoi nopeasti puhelimen myyntiä eri valmistajan, kiinalaisen Amperexin, akuilla varustettuna, kun sen kanssa samaan yritysryppääseen lukeutuvan Samsung SDI:n akut oli nähty syypääksi ongelmiin. Myös Amperexin akuilla varustetut puhelimet kuitenkin jatkoivat räjähdyskierrettä.

Reutersin lähteiden mukaan Samsung onnistui lopulta tutkimuksissaan toistamaan laboratoriossaan Note7-ongelmat eikä syytä voitu selittää laitteiston suunnittelulla tai ohjelmisto-ongelmilla. Vielä ei kuitenkaan tarkkaan ole kuultu, mikä johti kahden eri valmistajan akkujen viallisuuteen.

Lue myös: Samsung keskellä uutta skandaalia: Poliisi teki ratsian pääkonttoriin!

Lue myös: Räjähtävistä puhelimista miljardien menetykset Samsungille - kuka kerää kohusta voitot?

Lue myös: Samsung Galaxy ei ole ainoa - myös nämä uutuuspuhelimet ovat syttyneet tuleen!

Yhteistyössä Teknavi

Kilpailut

Uusimmat