Suomalaisten rakastama Nissan Qashqai uudistui, ajettavuus ja ulkonäkö uusiksi - katso kuvat

15.03.2017 09:00 - Teknavi / Mia Pelttari

Nissan Qashqai yrittää uudistuksilla säilyttää paikkansa myyntimenestyksenä.

Nissan esitteli Geneven autonäyttelyssä suosikin uuden version. Japanilaisen autonvalmistajan keskikokoinen crossover-malli Qashqai on ollut markkinoilla kymmenen vuotta ja lähes yhtä kauan se on ollut suurmenestys. Mallia on myyty maailmanlaajuisesti vuodesta 2007 lähtien 2,3 miljoonaa kappaletta.

Kovista menestyspaineista huolimatta valmistaja on laittanut autoon pienen uudistuksen ja keskittynyt ulkomuodon, sisätilojen laadun ja ajettavuuden parantamiseen. Ominaisuudet ovat valittu tukemaan Nissanin ilmoittamaa linjausta: kohti nollaa päästöjen ja kuolemantapauksien osalta.

Uusi Qashqai tulee olemaan saatavilla autonomisen ajamisen valmiuksilla. Uudistuksen myötä auto myös tukee kuljettajaa ajamisessa havannoimalla ympäristöä ja välttämällä törmäyksiä sekä auttaa pysäköinnissä.

Ulkonäössä on keskitytty urheilullisuuden ja virtaviivaisuuden tavoitteluun uudella keulalla, väreillä ja valoilla. Sisätilan tunnelmaa voi varustaa paremmaksi muun muassa 3D-tikkauksilla, luonnonmateriaaleilla ja BOSE-kaiuttimilla.

Ajettavuuden osalta edellinen Qashqai sai moitteita tunnottomasta ohjauksestaan. Ilmeisesti asiakkaita on kuultu, koska valmistaja mainitsee ohjaustuntuman olevan erinomainen. Menon luvataan olevan makeampaa myös alustan ja melutason osalta.

Uusi Nissan Qashqai tulee myyntiin heinäkuussa myös Suomen markkinoille.

Kuvat: Mikko Autio

Lue myös: BMW päivitti suosikkifarmarinsa - tavaratila kasvoi suuremmaksi

Lue myös: McLaren kehitti superjarrut - auto pysähtyy polkimella kuin seinään!

Lue myös: Volvo kiilasi henkilöautojen premium-luokkaan – koeajossa uusi S90

Yhteistyössä Teknavi

Kilpailut

Uusimmat