Kohta maailmassa on yksi pikaviestipalvelu vähemmän: Google lakkauttaa 2005 esitellyn sovelluksen

27.03.2017 07:30 - Teknavi / Markus Lehtiniitty - mobiili.fi

Google Talk sulkeutuu kesäkuussa lopullisesti.

Googlen viestipalvelujen sekamelska selkenee ainakin yhden palvelun verran, kun vanha Google Talk laitetaan lopullisesti kiinni 26. kesäkuuta.

Googlella riittää Talkin sulkemisen jälkeenkin erilaisia viestintäsovelluksia: Google Messengeristä tuli Android Messages, viestien Allo ja videopuhelujen Duo olivat viime vuoden uutuudet ja Hangouts jatkaa taka-alalle painuneena taivallustaan. Hiljattain jatkossa yrityskäyttöön suuntaavasta Hangoutsista esiteltiin uudet erilliset Hangouts Meet ja Hangouts Chat -versiot.

Talk oli Googlen alkuperäinen pikaviestipalvelu jo vuodelta 2005, joka integroitiin myös osaksi sen Gmail-sähköpostia. Talk on myös pitkään ollut sivuroolissa Googlen palveluissa, sillä Hangouts käytännössä korvasi sen Gmailin yhteydessä jo vuonna 2013.

Aiemmin tällä viikolla kerrottiin myös, että SMS-tekstiviestit eivät ole enää osa Hangoutsia 22. toukokuuta alkaen.

Kevätsiivouksessaan Google on myös ilmoittanut lopettavansa useita Gmail Labsin lisäosia 24. huhtikuuta: Authentication Icon, Google Voice Player, Picasa-esikatselut, Quick Links, Quote Selected Text, Smartlabels ja Yelp-esikatselut. Samoin Google+:n Circles -tuki Gmailista ja mahdollisuus lähettää sähköpostilla Google+:n profiiliin poistuvat.

Yhteistyössä Teknavi

Kilpailut

Uusimmat