Nokia-älypuhelimia on vielä vaikea saada kaupasta – tulevina viikkoina luvassa selvä parannus

03.08.2017 18:15 - Teknavi / Markus Lehtiniitty - mobiili.fi

Kysyntä pääsi yllättämään kauppiaan.

Nokia-älypuhelinten myyntiintulo Suomessa on viivästynyt ja toimitukset venyneet. Kysyntä ja sen kohdistuminen värivaihtoehtojen osalta pääsi yllättämään Nokia-puhelimia nykyisin kehittävän ja myyvän HMD Globalin pahanpäiväisesti.

Pikkuhiljaa uutuus-Nokioiden saatavuus on kuitenkin paranemassa. Tällä viikolla (viikko 31) alkaen vauhtiin pitäisi päästä niin Nokia 3:n sinisen ja kuparin värin, Nokia 5:n hopean ja sinisen kuin myös mustan Nokia 6:n toimitukset puhelimia tilanneille. Kokonaisuutena Nokia-älypuhelinten väreistä heikoin saatavuus on kuparilla, joita ei vielä juuri ole toimitettu.

Nokia-älypuhelimista suoraan myymälän hyllystä toistaiseksi saa vasta edullisinta Nokia 3 -mallia mustan ja hopean värisenä. Myös myymäläsaatavuus kaikkien kolmen älypuhelimen osalta tulee paranemaan merkittävästi elokuun aikana, kunhan puhelinten tilausjonot on ensin saatu purettua.

Nokia 3310 -peruspuhelimen saatavuus on älypuhelimia parempi, mutta senkin osalta eri värien myymäläsaatavuus vaihtelee vielä runsaasti. HMD on tuomassa myyntiin lähiaikoina myös uudet juuri julkistetut Nokia 105 ja Nokia 130 -peruspuhelimet, mutta niitä ei löydy vielä suurimpien jälleenmyyjien listoilta.

16. elokuuta HMD:ltä odotetaan lisää Nokia-puhelinjulkistuksia Lontoossa järjestettävässä tilaisuudessa. Ennakkopaljastusten ja huhujen perusteella käytännössä varma julkistus on uusi huippupuhelin Nokia 8 noin 600 euron hintaluokkaan, minkä lisäksi samalla voivat tulla myös toistaiseksi edullisin älypuhelin Nokia 2 ehkä noin 100 euron hintaluokkaan ja uusi 3G-verkkoja tukeva versio 3310:stä.

Alla yhteenveto Nokia-puhelinten tämän hetken saatavuudesta ja ennusteista:

149 euron Nokia 3

Nokia-älypuhelimista paras saatavuus. Sininen ja erityisesti kupari väri tulevat mustaa ja hopeaa perässä, mutta niidenkin toimitukset pitäisi saada hoidettua ensi viikon (31) aikana. Saatavilla pääasiassa operaattorien myymälöistä suoraan mustan ja hopean värisenä.

199 euron Nokia 5

Toimitukset aloitettu, väreistä mustan saatavuus muita parempi. Väreistä hopean ja sinisen toimitukset pitäisi saada hoidettua ensi viikon (31) aikana, kuparin värin viikon 32 aikana. Ei vielä saatavilla myymälöistä suoraan.

249 euron Nokia 6

Heikoin saatavuus uusista Nokia-älypuhelimista. Puhelinta kuluttajille myyvät vasta DNA ja Elisa, jonka mukaan mustan värin toimitukset tapahtuvat ensi viikolla (31), kuparin värin toimitukset viikolla 32 ja hopean ja sinisen värin toimitukset viikolla 33. Suuremmin muistein varustetun kiiltävän Arte Blackin hinnasta tai saatavuudesta ei vielä mitään tietoa Ei vielä saatavilla myymälöistä suoraan.

59 euron Nokia 3310

Melko hyvä saatavuus, eri värien saatavuus vaihtelee jälleenmyyjittäin ja myymälöittäin. Saatavilla jo operaattorien myymälöistä suoraan, lisäksi valituilta muitakin jälleenmyyjiltä, kuten Verkkokauppa.comista.

Lue myös: iPhonen ja iPadin ohjelmisto kannattaa nyt päivittää - päivitys korjaa vakavan haavoittuvuuden

Yhteistyössä Teknavi

Kilpailut

Uusimmat