Kuva: Shutterstock

Nokian verenpainemittareissa vikaa – voi antaa vääriä lukemia

19.06.2018 12:00 - Teknavi / Markus Lehtiniitty - mobiili.fi

Nokian terveysliiketoiminntayksikön myymä verenpainemittari, Nokia BPM+, ei välttämättä toimi kaikilla käyttäjillä oikein.

Käyttäjillä lähetetyn tiedoksiannon mukaan Nokia BPM+ voi antaa vääriä tietoja verenpaineesta, jos mitattavan henkilön käsivarren ympärysmitta on yli 35 senttimetriä. Muissa tapauksissa Nokia BPM+:n lukemien kerrotaan olevan paikkansa pitäviä.

Nokia myi hiljattain terveysliiketoimintayksikkönsä takaisin sen perustan muodostaneen Withingsin yhdelle perustajalle, Eric Carreelille. Uusi Withings vastaa nyt myös Nokia-brändättyjen terveystuotteiden tuesta.

Nokia BPM+:n ostajat saavat halutessaan rahansa takaisin laitteesta.

Terveysliiketoiminnan laitteet ovat tuottaneet Nokialle harmaita hiuksia aiemminkin. Nokia Body Cardio -vaa’asta piti poistaa sen keskeinen ominaisuus, pulssiaallon nopeusmittaus.

- Olemme saaneet tietää vaa’an kykyjen pulssiaallon nopeuden mittauksen osalta voivan vaatia eri tason viranomaishyväksyntää, Nokia selitti ominaisuuden poistamista.

Lisäksi esimerkiksi sykemittauksella varustettua Nokia Steel HR -kelloa saatiin odottaa myyntiin todella pitkään, sillä tiettävästi laitteen toiminnan laatu ei täyttänyt Nokian vaatimuksia.

Lähde: NokiaMob

Lue myös: Huomaa vaarallisen nestehukan oireet ajoissa - listattuna merkit siitä, että on aika juoda lisää vettä

Lue myös: Yleisimmät syyt katkonaisen yöunen taustalla listattiin - katso, kuinka ongelmat tulisi ratkaista

Yhteistyössä Teknavi

Kilpailut

Uusimmat