Kuva: AOP

Ukrainan varapääministeri pyysi apua Elon Muskilta - Muskilta nopea vastaus

01.03.2022 16:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

SpaceX-yhtiön perustaja Elon Musk vastasi avunpyyntöön välittömillä toimilla.

Ukrainan varapääministeri Mykhailo Fedorov, 31, pyysi avaruusteknologiaan erikoistuneen SpaceX-yhtiön perustajana tunnetulta Elon Muskilta, 50, apua Ukrainan internet-yhteyksien toiminnan takaamiseksi. Venäjän hyökkäys Ukrainaan on horjuttanut internet-yhteyksiä etenkin maan etelä- ja itäosissa. Yhteydet ovat toimineet epävakaasti.

Varapääministeri vetosi Muskiin Twitterissä lauantaina 26. helmikuuta 2022.

"Elon Musk, sillä aikaa kun sinä yrität valloittaa Marsia, Venäjä yrittää tunkeutua Ukrainaan! Samalla, kun rakettisi laskeutuvat onnistuneesti avaruudesta, Venäjän raketit hyökkäävät kohti ukrainalaisia siviilejä! Pyydämme teitä tarjoamaan Ukrainalle Starlink-asemia", twiitissa muun muassa ilmoitetaan. 

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

"Starlink-palvelu on nyt käytössä Ukrainassa. Lisää terminaaleja on matkalla", Musk vastasi varapääministerille joitakin tunteja myöhemmin.

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

Starlink mahdollistaa internet-yhteyden maailman jokaiseen kolkkaan

Starlink on satelliittien verkosto, jonka tarkoituksena on mahdollistaa internet-yhteys kaikkialle maailmaan. Verkosto saattaa tulevaisuudessa kattaa jopa yli 40 000 satelliittia.

Musk kertoi tammikuussa, että hänen omistamallaan SpaceX-yrityksellä on tällä hetkellä lähes 1500 aktiivista Starlink-satelliittia ja lähes 300 satelliittia on tulossa lisää lähiaikoina. Tällä hetkellä Yhdysvaltain telehallintovirasto on antanut luvan laukaista 12 000 satelliittia kiertoradalle.

Ensimmäiset 60 Starlink-satelliittia lähetettiin kiertoradalle toukokuussa 2019 SpaceX:n uudelleenkäytettävän Falcon 9 -kantoraketin kyydissä.

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös: HS: Venäjä hyökkäsi Ukrainaan, onko Suomessa syytä pelätä? Presidentti Sauli Niinistö kommentoi

Lue myös: Sean Penn kuvaa dokumenttielokuvaa Ukrainassa

Lue myös: The Weeknd pyytää anteeksi twiittiään Ukrainan sotaan liittyen - 'Tajusin vasta nyt tilanteen'

Lähteet: Reuters, Ursa

Kilpailut

Uusimmat