Kuva: Fotolia

Katosiko tamponi tai kondomi? Lue, miten toimia, jos esine katoaa vaginaasi

16.07.2016 13:00 - Tiina Svensk

Älä huolehdi, kadonnut tamponi ei voi vaeltaa sisuksiisi tutkimusmatkalle.

Sinua ei varmastikaan häiritse, että vaginassasi on jotain ylimääräistä - kunhan saat sen pois halutessasi. Ajatus siitä, että emättimeen katoaisi esimerkiksi tamponi tai ehkäisyrengas on varmasti hyytävä, mutta onneksi tilanne on harvoin vaaraksi sinulle.

Vahva haju kertoo unohduksesta

SELF -sivusto haastatteli gynekologeja, jotka ovat vaginaan juuttuneiden esineiden asiantuntijoita. Heidän mukaansa yleisimmin alapäähän jumittuvat tamponit, ehkäisyrenkaat ja kondomit.

- Kerran vastaanotollani kävi nainen, jolta löytyi kolme ehkäisyrengasta hänen vaginastaan. Hän oli unohtanut, ettei ollut ottanut aiempia pois, gynekologi Minkin kertoo SELFille.

Joskus ihmiset saattavat myös unohtaa, että heillä on tamponi, ja he asettavat yksinkertaisesti uuden vanhan perään. Mistä kadonneen tamponin sitten ylipäätään huomaa?

- Vahvasta hajusta, Minkin kuittaa.

Ei hätää, kaiken saa ulos

Huomasitko, että kondomi, tamponi tai ehkäisyrengas on kadonnut sisällesi? Ei hätää, esine ei lähde seikkailemaan ympäri kehoasi, sillä emätin ei ole aukko koko kehoosi. Silti ylimääräisista asioista kannattaa hankkiutua eroon mahdollisimman nopeasti.

Täytyykö aina suunnata lääkärin vastaanotolle? Välttämättä ei. Joskus voit saada kadonneen esineen itsekin pois. Voit koittaa irrottaa tamponin suihkussa. Käytä tarvittaessa voidetta tai öljyä liukasteena, jotta operaatio olisi mahdollisimman kivuton.

Voit myös pyytää kumppania avuksesi, jos hän vain haluaa. Toinen ihminen nimittäin näkee paremmin, mutta välttämättä kadonneen kondomin metsästys ei kiinnosta jokaista. Jos et pääse ylimääräisistä esineistä itse eroon, varaa aika lääkärillesi.

Lue myös: Käytätkö tamponeja? Teinitytön rankka tositarina koskettaa naisia

Lähde: SELF

Kilpailut

Uusimmat