Kuva: Fotolia

Mullistavia uutisia e-pillereistä: Suosittu ehkäisykeino saattaa suojata syövältä!

12.09.2016 19:45 - Senja Rapila

Uuden tutkimuksen mukaan e-pillereillä on myös hyviä sivuvaikutuksia, jotka saattavat rohkaista yhä useampia naisia kokeilemaan suosittua ehkäisymenetelmää.

Vaikka e-pillereillä on runsaasti tutkittuja sivuvaikutuksia, nyt väitetään, että ehkäisypillerit voivat suojella käyttäjäänsä paljon muultakin kuin ei-toivotulta raskaudelta: uuden tutkimuksen mukaan e-pillerit voivat suojata naista myös munasarjasyövältä.

Annals of Oncologyn julkaisemassa tutkimuksessa selvisi, että munasarjasyöpään yhdistetyt kuolemat ovat vähentyneet niissä maissa, joissa naiset ovat aloittaneet ehkäisypillereiden käytön nuoremmalla iällä. Munasarjasyöpään liittyvien kuolemien määrä laski noin kymmenellä prosentilla vuosien 2002-2012 välillä pelkästään Pohjois-Euroopassa. Amerikassa lasku oli jopa 16 prosenttia.

Tutkijoiden mukaan on tärkeää huomioida, että mitä pidempään nainen käyttää ehkäisypillereitä, sitä matalampi riski hänellä on sairastua munasarjasyöpään. Naisilla, jotka ovat syöneet e-pillereitä vähintään viisi vuotta, on tutkijoiden mukaan 50 prosenttia matalampi riski sairastua kuin heillä, jotka eivät ole koskaan käyttäneet ehkäisypillereitä.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että ilman ehkäisypillereitä jokainen nainen sairastuisi munasarjasyöpään. Sairastuminen riippuu tietenkin paljon geeneistä ja perheen sairaushistoriasta, mutta tämä tutkimus on todistanut, että e-pillereillä voi olla syövältä suojaavia sivuvaikutuksia.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Harkitsetko e-pillereiden lopettamista? 10 asiaa, joihin sinun tulee varautua

Lue myös: Uusi löytö: E-pillereillä huolestuttava sivuvaikutus

Lue lisää aiheesta e-pillerit

Haluatko vaihtaa e-pillerin ottoaikaa? Kaksi keinoa, joiden avulla teet sen turvallisesti Huolestuttavia uutisia hormonaalisen ehkäisyn käyttäjille - käyttöikä lisää sairastumisen riskiä Naisilta löydettiin ikävä ehkäisypelko - tunnistatko itsesi? Katso kaikki

Suosittelemme

Uusimmat