Kuva: Fotolia

Treenaa kotona näkyviä tuloksia - fitnessvalmentaja paljastaa vinkkinsä

16.09.2016 12:15 - Senni Loikala

Yleis- ja lihaskuntoliikkeitä kannattaa vuorotella, jos treenaat kotona. Jutta Gustafsberg suosittelee myös liittymään virtuaalisiin treeniryhmiin.

Fitnessvalmentaja Jutta Gustafsberg, 42, antaa kolme täsmäneuvoa, miten pystyt treenaamaan kotona tehokkaasti.

Vuorottele yleis- ja lihaskuntoliikkeitä

Oman kehon painolla pystyy tekemään mahtavan treenin. Sinun kannattaa vuorotella erityyppisten liikkeiden välillä. Tee esimerkiksi kymmenen punnerrusta, ja sen satsin jälkeen mene makuulle ja pomppaa mahdollisimman nopeasti ylös ja toista makuulle meno ja pomppaus kymmenen kertaa. Jatka yleis- ja lihaskuntoliikkeiden vuorottelua.

Liity virtuaaliseen treeniryhmään

Suunnitelmallisuus myös treenin sisällössä on tärkeää. Sen takia nettivalmennukset ovat mahtavia, koska suunniteltu treeni voi maksaa vain muutaman kympin. Samalla pääset valitsemaan ryhmän, jossa on samantyyppisiä ihmisiä. Ryhmä voi olla esimerkiksi tarkoitettu ylipainoisille, kotiäideille tai bikinimimmeille. Vertaistuki on hirveän tärkeätä.

Fitnessvalmentaja Jutta Gustafsberg pitää edullisia virtuaalisia treeniryhmiä järkevänä vaihtoehtona kotitreenaajalle. (kuva: AOP)

Aikatauluta treenit etukäteen

Tee suunnitelma, koska aiot treenata. Ajankohtien päättäminen on tärkeää sen takia, että kotona treenaaminen vaatii enemmän kuin menisit salille; sohva vie helposti voiton.

Jos olet kotiäiti, voit päättää, että treenaat silloin, kun lapsi on päiväunilla. Tärkeintä on, että treenin ajankohta on päätetty.

Lue myös: Mikä on ihanteellinen iltapala painoaan tarkkailevalle? Katso Jutta Gustafsbergin vinkit

Lue myös: Unohda nälkäkuurit! Personal trainer paljastaa ruokavinkit, jotka todella toimivat

Lue myös: 7 muutosta kiireiseen arkeen - auttavat terveellisempään elämään

Uusimmat