Kuva: Fotolia

Finnin puristaminen voi johtaa kuolemaan - vältä kasvoissa "vaaran kolmiota"

04.10.2016 12:45 - Senja Rapila

Asiantuntijoiden mukaan finnien puristelua tulisi välttää varsinkin nenän ja suun alueella.

Jotkut meistä puristelevat finnejä huvikseen, jotkut eivät taas pysty sietämään niihin koskemista. Jos kuulut finnien aktiiviseen poistokuntaan, kannattaa tämän jutun lukemisen jälkeen puristelua vähentää.

Dermatologien mukaan finnien puristelua nenän ja ylähuulen alueella tulisi välttää viimeiseen asti, koska se voi mahdollisesti koitua jopa kuolemaksi. Tätä aluetta kutsutaan "vaaran kolmioksi".

Vaaran kolmio on nenän ja ylähuulen välissä (havainnollistettu alapuolella). Tällä alueella sijaitsevat pintaverisuonet johtavat takaraivoon ja niistä on suora yhteys aivoihin. Tämä tarkoittaa sitä, että tulehdukset tällä alueella voivat vaikuttaa suoraan hermokeskukseen.

Vaikka se on Independent-lehden mukaan hyvin harvinaista, tulehdus tällä vaaran alueella voi aiheuttaa näön menetyksen, pysyvän halvauksen tai pahimmassa tapauksessa jopa kuoleman. 

Jos siis huomaat tällä alueella alkavan tulehduksen, ota välittömästi yhteyttä lääkäriisi. Muuten kannattaa olla hyvin varovainen finnien puristelussa. 

"Vaaran kolmio". (kuva: Fotolia)

Lähde: Independent

Lue myös: Erikoiset finnileivokset saavat aikaan oksennusrefleksin - pystytkö katsomaan videon rauhassa?

Lue myös: Puristatko finnit aina väärin? Voi olla syy niiden lisääntymiseen

Kilpailut

Uusimmat