Kuva: AOP

Muuta elämäntapasi helposti terveellisemmiksi - katso 6 vinkkiä

16.12.2016 18:45 - Senja Rapila

Muun muassa heräteostokset saattavat tuoda kotiin herkkuja, joiden napostelu ei ole toivottavaa. Tämän voi estää helposti syömällä ennen ostosreissua.

Tuntuuko sinusta siltä, että tarvitsisit suuren elämänmuutoksen vuoden vaihteessa? Terveellisten elämäntapojen sisäistäminen ei onneksi tarvitse suuria muutoksia elämässä, vaan voit aloittaa ensin pienistä muutoksista, jotka vaikuttavat terveyteesi vain positiivisesti.

Independent-lehti listasi tapoja, joilla omia elämäntapojaan voi muuttaa helposti terveellisimmiksi. Voit lukea kuusi kohtaa alapuolelta.

1. Syö hedelmiä karkin sijasta

Karkki on makeaa sen takia, että siinä on prosessoitua sokeria. Hedelmät ovat makeita siksi, että niissä on luonnollisia sokereita. Vaikka molemmissa on sokeria, hedelmät ovat sinulle silti parempia, koska ne ovat myös kuiturikkaita ja auttavat sulattamaan sokerit hitaammin.

2. Shoppaile vain täydellä vatsalla

Kuten jokainen meistä varmasti tietää, nälkäisenä tulee tehtyä paljon enemmän heräteostoksia. Independent muistuttaa, että myös useat tutkimukset puoltavat tätä väitettä. Ne henkilöt, jotka ovat syöneet ennen kauppareissua, ostavat huomattavasti vähemmän heräteostoksia kuin muut.

3. Juo kahvisi mustana

Tutkimukset kertovat, että kahvi on vain hyväksi ihmisille. Jotkut jopa väittävät, että 3-5 kuppia päivässä voisi auttaa elämään pidemmän elämän.

Jos olet kova juomaan kahvia, päivittäisestä kahvinjuonnista kannattaa kuitenkin vähentää kaikki ylimääräinen; maito, kerma, sokeri tai muut mausteet. Näin vähennät päivittäistä kalorimäärääsi huomattavasti.

4. Vaihda voi avocadoon

Avocadotahna on hyvä vaihtoehto voille, sillä se sisältää runsaasti hyviä rasvoja. Avocado on yksi suosikki "superfoodeista", joita terveysintoilijat suurkuluttavat. Avocadossa on paljon muun muassa C- ja E-vitamiineja, magnesiumia ja kuitua.

5. Vaihda vehnäleipä täysjyvään

Täysjyväleivässä on huomattavasti enemmän kuitua kuin vaaleassa "pullaleivässä" ja se täyttää sinut helpommin kuin vehnä. Täysjyväleivän kuidut auttavat myös ruuansulatuksessa.

6. Juo vettä - paljon

Jokainen on kuullut tämän, mutta veden juominen on todella tärkeää ihmisen hyvinvoinnin kannalta. Kun pidät kroppasi nesteytettynä, huomaat monien asioiden muuttuvan. Sinulla on muun muassa enemmän energiaa ja ihosi pysyy parempana. Jotkut jopa väittävät, että voit pudottaa painoa juomalla vettä aina ennen ruokailua.

Lähde: Independent

Lue myös: Himoitsetko usein punaista lihaa tai suolaisia ruokia? Voi kertoa paljon terveydentilastasi

Lue myös: Haluatko pitää huolta mielenterveydestäsi? Katso mitkä harrastukset sopivat tarkoitukseen parhaiten

Lue myös: Satu Silvon vinkit terveellisen elämän aloittamiseen: "Vähennä maitotuotteita, syö paljon omenia"

Kilpailut

Uusimmat