Kuva: Fotolia

Ethän nuku rintaliivit päällä? Pelottavat riskit selvitettiin

17.02.2017 19:45 - Senni Loikala

Brittikirurgin mukaan nukkuminen liian tiukoissa rintaliiveissä voi olla erittäin haitallista.

Jotkut uskovat, että rintaliivit päällä nukkuminen ennaltaehkäisisi rintojen roikkumista. Lontoolaisen kirurgin ja paikallisen terveysklinikan perustajan Seth Rankinin mukaan liivit ovat tässä tarkoituksessa kuitenkin hyödyttömät yöaikaan.

Rinnat alkavat roikkua ennemmin tai myöhemmin jo painovoiman takia, Rankin kertoo. Tämän vuoksi suuri etumus alkaa roikkua varhaisemmassa vaiheessa pienempään verrattuna, koska painovoima vaikuttaa siihen voimakkaammin.

- Kun makaat selälläsi tasaisella alustalla, painovoima vetää rintakudostasi takaisin rintaan päin eikä kohti varpaitasi. Tämän takia rintaliivien käyttäminen on täysin tarpeetonta sängyssä, sillä rinnat luonnostaan ovat painautuvat kohti rintakehää, Rankin selvittää.

Estävät jopa myrkkyjä poistumasta kehosta

Suoranaista haittaa rintaliivit päällä nukkumisesta voi olla, jos liivit ovat liian kireät ja niistä jää ihoon puristusjälkiä. Sen lisäksi, ettei iho ehdi välttämättä tällöin palautua puristuksesta, niin se voi häiritä verenkiertoa.

- Rintakehän alueen anatomiassa on paljon tärkeitä asioita aina lihaksista verisuoniin ja imusolmukkeista hermoihin. Jos rintaliivisi ovat liian kireät, saatat estää verta virtaamasta rintoihin ja lähialueille.

Lisäksi Rankinin mukaan liian tiukat rintaliivit voivat estää imunesteen virtausta moniin tärkeisiin imusolmukkeisiin rintojen ja kainaloiden alueella. Tämä puolestaan voi kirurgin mukaan estää myrkyllisiä aineita poistumaan kehostasi.

Lue myös: Saavatko rintaliivien olkaimet näkyä topin alta? Naisen mielipiteestä somehitti

Lue myös: Alasti nukkuminen tekee hyvää miehille ja naisille - katso miksi

Lue myös: Yksinkertainen rintaliivikikka auttaa pitämään olkaimet ylhäällä

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat