Kuva: Fotolia

Onko jumppatrikoiden alla haitallista pitää alushousuja? Asiantuntijat vastaavat

25.02.2017 10:10 - Senni Loikala

Näkemykset vaihtelevat siitä, pitäisikö jumppalegginsien alla pitää alushousuja vai ei.

Monet naiset eivät ole tulleet ajatelleeksikaan, ettei alushousujen käyttäminen jumppatrikoiden alla ole välttämättä suositeltavaa. Toisaalta mielipiteet aiheesta vaihtelevat, joten yhtä varmaa suositusta asiasta tuskin voidaan antaa.

Reader’s digest -sivusto kysyi asiantuntijoiden näkemykset siihen, miksi alushousuja tulisi käyttää jumppalegginsien alla ja miksi puolestaan ei. Lue asiantuntijoiden mielipiteet alta.

Alushousuja tulee käyttää jumppahousujen alla

Yhdysvaltojen Indianassa työskentelevä gynekologi Rupal Juran muistuttaa, että vaatteiden ja ihon välille syntyy usein runsaasti hankausta. Alushousut jumppatrikoiden alla voivat suojata ihoa hankaukselta ja ennaltaehkäistä myös tulehdusten syntymistä ja karvojen kasvamista sisäänpäin.

Juran uskoo, että monet voivat käyttää stringejä jumppalegginsien alla ongelmitta. Tästä huolimatta stringit voivat joskus ärsyttää herkkää ihoa. Gynekologi suositteleekin naisille tavallisen mallisia puuvillaisia alushousuja käytettäväksi jumppatrikoiden alla.

Alushousuja ei tule käyttää jumppahousujen alla

Amerikkalaislääkäri Donna Bellin mielestä ilman alushousuja treenaamisesta ei tarvitse huolestua. Hän muistuttaa, että myös genitaalialue kaipaa juuri ilmavirtaa. Bell pitää mahdollisena, että alushousujen käyttäminen treenatessa voi lisätä hiivatulehduksen mahdollisuutta.

- Hiivatulehdus viihtyy pimeässä ja kosteassa, Bell sanoo.

Jos tahdot tästä huolimatta käyttää alushousuja treenatessasi, suosittelee Bell sinua välttämään stringien käyttöä. Ne voivat nimittäin estää ilmavirran pääsyä genitaalialueelle herkemmin kuin perinteisemmät alushousut.

Sekä Juran että Bell kertovat, että kaikista tärkeintä on kuitenkin huolehtia hygieniastaan. Treenin jälkeen kannattaa suunnata saman tien suihkuun ja lisäksi treenivaatteet tulisi pestä säännöllisesti.

Lue myös: Treenaa kotona näkyviä tuloksia - fitnessvalmentaja paljastaa vinkkinsä

Lue myös: Onko viisaampaa treenata tyhjällä vai täydellä vatsalla? Tutkimus selvitti

Lue myös: Tyhjällä vatsalla treenaaminen, kalorien vältteleminen... - laihtumista häiritsevät tavat listattiin

Lähde: Reader's digest

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat