Kuva: Fotolia

Voiko nainen tulla raskaaksi raskauden aikana? Hämmentävä kysymys ratkaistiin

02.03.2017 17:15 - Senni Loikala

Kissoilla ja monilla muilla nisäkkäillä tuplaraskaudet eivät ole tavattomia.

Nainen voi tulla raskaaksi, vaikka hän olisi jo raskaana. Todennäköisyys tähän on kuitenkin äärimmäisen pieni, kerrotaan The New York Times -lehdessä.

Tuplaraskaus on mahdollinen vain, mikäli naisella on kaksi kohtua. Jos nainen tulee uudestaan raskaaksi raskauden aikana, on ennenaikaisen synnytyksen mahdollisuus selvästi kohonnut.

Tavallisesti raskaana olevan naisen munasolut eivät irtoa, jolloin hedelmöittyminen voi olla liki mahdotonta. Myös raskauden aikaansaamat hormonaaliset ja fyysiset muutokset estävät osaltaan hedelmöittymistä uudestaan.

Lehdessä kerrotaan ranskalaisesta tutkimuksesta, joka julkaistiin vuonna 2008 The European Journal of Obstetrics & Gynecology and Reproductive -lehdessä. Tuohon mennessä tapauksia, joissa ihminen oli tullut raskaaksi raskaana ollessaan, oli raportoitu vain alle kymmenen kappaletta.

Tuorein tuplaraskauksen tapaus ajoittuu vuodelle 2009, jolloin amerikkalaisnainen synnytti kaksi tervettä lasta keisarinleikkauksella. Lapset olivat saaneet alkunsa yli kahden viikon ikäerolla toisistaan.

Vaikka tuplaraskaudet ovat todella harvinaisia ihmisillä, eivät ne ole lainkaan tavattomia monilla muilla nisäkkäillä. Esimerkiksi kissoilla on jo ihmistä selvästi suuremmat mahdollisuudet hedelmöittyä uudestaan raskauden aikana.

Lue myös: Raskauden riskit kasvavat jo luultua nuorempana - suomalaistutkimuksen tulokset järkyttävät

Lue myös: Raskaustestimainoksesta nettihitti - huomaatko hämmentävän syyn?

Lue myös: Raskaus voi sekoittaa pään - naiset jakavat hauskimmat hölmöilynsä

Lue myös: "Rintoja ei saa enää puristella" - asiat, jotka miesten tulee tietää raskaudesta ja synnytyksestä

Lähde: The New York Times

Kilpailut

Uusimmat