Kuva: Fotolia

Intiimialueen sheivaaminen oli viedä naisen hengen - rankka tositarina puhuttaa netissä

11.05.2017 19:15 - Senni Loikala

Netissä leviää järkyttävä tositarina 44-vuotiaasta Danasta, joka viilsi vahingossa pienen haavan alapäähänsä karvoituksen siistimisen yhteydessä. Se oli koitua hänen kohtalokseen.

Kun brittiläinen Megan, 18, löysi äitinsä makaamasta sängystä, hän järkyttyi. Äidin, Danan Sedgewickin, 44, paljaat reidet ja sääret olivat täynnä veristä, punaisena hehkuvaa ihottumaa.

Kaksi päivää aiemmin Dana oli siistinyt intiimialueensa karvoitusta. Hän oli nirhaissut vahingossa alapäänsä ihoon pienen haavan. Kolmen lapsen äiti Dana ei osannut arvata, että kyseinen vekki oli vähällä maksaa hänen henkensä.

Ihokarvojen ajelun jälkeen Dana oli kärsinyt huimauksesta ja pahoinvoinnista. Hän myös huomasi, että intiimialueella oli pieni verta vuotava näppylä.

- En tuntenut oloani hyväksi ja huomasin pienen verta vuotavan näppylän alapäässäni. Se ei huolestuttanut minua, koska sain usein ihottumaa sheivaamisesta, Dana kertoo.

Eloonjääminen oli hyvin epävarmaa

Pian sen jälkeen, kun Megan oli löytänyt äitinsä huonossa kunnossa sängyltä, joutui perhe odottamaan uutisia Danasta leikkaussalin ulkopuolella.

Danan alaraajoihin oli iskenyt hengenvaarallinen tulehdus, nekrotisoiva faskiitti eli ”lihansyöjäbakteeri”, joka johtaa ihon kuolioon. Danan mustaksi muuttunut, kuollut iho pyrittiin poistamaan leikkauksessa.

Perhe sai huonoja uutisia. Tilanne oli äärimmäisen vakava. Dana oli saanut verenmyrkytyksen toimenpiteen aikana ja hänet täytyi vaivuttaa koomaan. Se lisäisi hänen mahdollisuuksiaan selviytyä hengissä. Lääkärit arvioivat Danalla olevan 30 prosentin todennäköisyys jäädä eloon.

Dana oli koomassa yhdeksän päivää. Hänen sydämensä pysähtyi neljä kertaa, mutta se saatiin aina lyömään uudestaan. Lääkärit kertoivat, että jos Dana selviäisi hengissä, tämä ei välttämättä enää koskaan pystyisi kävelemään.

Onnekas selviytyjä

Järkyttävästä tapahtumasta on kulunut noin viisi vuotta. Sinä aikana Danalle on tehty peräti 21 eri operaatiota.

Nykyään Dana voi suhteellisen hyvin. Hän asuu aviomiehensä ja lastensa kanssa ja pystyy liikkumaan kävelykeppien avulla. Alaraajojen iho on pitkälti arpien peitossa, mutta se ei enää vaivaa Danaa.

- Mieheni Mathewin tuen avulla olen oppinut näkemään arvet muistutuksena siitä, kuinka rohkea olen ollut ja kuinka onnekas olen ollut selviydyttyäni tästä kaikesta, Dana kertoo.

Danan tarina muistuttaa, ettei kaikki ole aina omissa käsissä. Se ei missään nimessä tarkoita, että naisten pitäisi alkaa pelätä ihokarvojen ajelua. Sen sijaan Danan harvinainen sairauskertomus muistuttaa, että elämästä kannattaa nauttia täysillä joka hetki - koskaan ei voi olla täysin varma, mitä seuraavaksi tapahtuu.

- On uskomatonta ajatella, että se pieni ihokarvojen ajelussa tullut haava oli vähällä tappaa minut, Dana muistuttaa.

Pääset katsomaan kuvia Danasta ja sairauden aiheuttamista erittäin rankoista iho-oireista tästä.

Lue myös: Intiimialueen karvoituksen sheivaamisesta paljastui uusi, erittäin ikävä riski

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat