Kuva: Fotolia

Erikoinen oire iski odottavaan äitiin - katso hurja vatsakuva

15.05.2017 13:15 - Karoliina Kotala

Australialaisäidin hurja raskausoire on tullut monelle odottavalle äidille täytenä yllätyksenä.

Australialainen Summer Bostock on tullut julkisuuteen raskausoireensa vuoksi, joka ilmeni vuonna 2011, kun nainen odotti esikoistaan. Bostock oli 30 viikolla raskaana, kun hän heräsi yöllä outoon tunteeseen. Naisen vatsa oli täynnä syvänpunaisia viiruja, jotka näyttivät raskausarvilta, mutta niistä ei ollutkaan kyse. Yön aikana ilmestyneet punaiset viirut olivat ihottumaa, joka oli syntynyt nopeasti. Vatsan lisäksi jälkiä oli koko kehossa.

- Kehoni kutisi niin paljon, olin tuskissani. En voinut edes mennä suihkuun, koska veden kosketuskin iholla oli liikaa. Oksensin, koska kutina oli niin voimakas enkä voinut nukkua, vaan tarrasin vain mieheeni, nainen kertoo.

Kyseessä oli monimuotoinen raskausihottuma, joka tunnetaan myös lyhenteillä PEP sekä PUPPP. Raskauden viimeisille viikoille sijoittuvaa ihottumaa ilmenee noin 0.5 prosentilla odottajista. Taudin syytä ei tunneta ja se tulee useimmiten ensimmäistä lastaan odottaville. Tauti ei ole vaarallinen äidille tai sikiölle, mutta voi olla äärimmäisen tuskallinen kutinan vuoksi.

Lääkäri määräsi Summerille rauhoittavaa rasvaa, mutta vaiva vain paheni. 37 raskausviikolla Summer otettiin sairaalaan ja muutama päivä myöhemmin synnytys käynnistettiin. Vain tunteja sektion jälkeen ihottuma ja kutina hävisivät, eikä kaksi lasta sen jälkeen synnyttänyt Bostock ole kokenut vastaavaa oireilua jälkeenpäin.

Alla hurja kuva vatsasta:

Lue myös: Nainen tuli kaksi kertaa raskaaksi kuukaudessa - synnytti kolmoset, jotka siitettiin eri aikoihin

Lähde: Women’s Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat