Kuva: Fotolia

Onko terveytesi sinulle tärkeä? Mene nopeasti naimisiin

07.06.2017 13:15 - Karoliina Kotala

Asiantuntijat uskovat, että avioliitto saattaa olla pitkän elämän tae.

Tuoreen tutkimuksen mukaan naimisissa olevat kuolevat muita epätodennäköisemmin kolmeen erittäin yleiseen terveysuhkaan. Kyseiset kolme yleistä kuolinsyytä ovat korkea verenpaine, korkea kolesteroli sekä tyypin 2 diabetes, jotka kaikki ovat merkittävimpiä altistajia sydänongelmille.

Tutkijat uskovat syyn olevan niinkin yksinkertainen kuin se, että kumppanin kanssa elävät ihmiset ottavat sinkkuja todennäköisemmin lääkkeensä, liikkuvat enemmän, syövät paremmin ja pitävät yleisesti parempaa huolta terveydestään, kumppaneidensa kannustuksen vuoksi.

Kyseessä on yksi kattavimmista tutkimuksista aiheeseen liittyen ja viiden vuoden ajan tutkittiin jopa yli miljoonan ihmisen terveyttä. Koehenkilöiden keski-ikä oli noin 60 vuotta. Myös aiemmissa tutkimuksissa on todettu, että naimisissa olevat selvisivät elossa aivohalvauksesta 71 prosenttia todennäköisemmin ja sydänkohtauksesta 14 prosenttia todennäköisemmin.

- Tutkimuksemme osoittaa, että avioliitto tarjoaa suojaavan vaikutuksen, mikä johtuu uskoaksemme kannustuksesta kontrolloida sydänsairauksien riskejä, päätutkija Paul Carter kertoo.

Lue myös: Pissaa ei tulisi pidätellä jatkuvasti - aiheuttaa ikäviä ongelmia

Lue myös: Onnistunut avioliitto vaatii työtä - viisi syytä, jotka voivat ajaa avioeroon

Lähde: The Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat