Kuva: Fotolia

Yllättävän moni nainen luulee, että seksin jälkeen tulee käyttää hiustenkuivaajaa

08.07.2017 20:15 - Tiina Svensk - Luettu 30 139 kertaa

Gynekologit tyrmäävät trendin täysin perättömänä.

Oman intiimialueen hyvinvoinnista tulee huolehtia, jos haluaa pitää huolta omasta terveydestään, nauttia seksistä ja säästyä mahdollisilta taudeilta. Esimerkiksi ilman alusvaatteita nukkuminen, suihku seksin jälkeen ja vessassa käyminen yhdynnän jälkeen ovat monelle tuttuja hoitokeinoja.

Metro uutisoi ilmiöstä, joka on yleistynyt nyt naisten keskuudessa maailmalla. Jopa tietyt sivustot kannustavat hoitokeinoon, joka poikkeaa perinteisistä melkoisesti: naiset kuivaavat vulvansa hiustenkuivaajalla aina seksin jälkeen.

Hiustenkuivaajan käytöllä uskotaan vähentävän bakteeritartuntoja ja hiivatulehduksia. Gynekologi Vanessa Mackay kuitenkin tyrmää väitteet:

- Se on täysin tarpeetonta. Lisäksi hiustenkuivaaja voi polttaa herkkää ihoa ja jopa häiritä alueen hyvää bakteerikantaa, Mackay toteaa.

Myös gynekologi Shazia Malik on törmännyt ilmiöön. Hänen mukaansa naiset yrittävät myös tappaa siittiöitä lämmöllä ja suojata kehoa mahdollisilta bakteereilta:

- Meidän kehomme on suunniteltu harrastamaan seksiä, ja jos partnerillasi ei ole minkäänlaisia tauteja, myös sperma on täysin harmitonta kehollesi. Paras tapa suojautua tartunnoilta on kondomin käyttö ja säännölliset terveystarkastukset, Malik opastaa.

Lue myös: Naiset paljastavat, mitä he todella ajattelevat seksistä kuukautisten aikana

Lue myös: Yleisimmät seksifantasiat listattiin - Onko joukossa myös sinun fantasiasi?

Lähde: Metro

Arvostele artikkeli

Uusimmat