Kuva: Fotolia

Äiti julkaisi Facebookissa varoittavan kuvan - pienten lasten ei pitäisi hyppiä trampoliinilla

12.07.2017 08:15 - Katariina Auvinen

Lääkäreiden mukaan trampoliinit pitäisi kieltää alle kuusivuotiailta.

Kuinka hauskaa onkaan lähteä lasten kanssa vaikka sisäpuistoon hyppimään trampoliineilla tai loistavana kesäpäivänä hyppiä ulkona. Isoja trampoliineja näkee pihoilla entistä enemmän. Yhdysvaltalainen Kait Ellen on äiti, joka julkaisi perjantaina Facebookissa varoittavan kuvan lapsestaan ja siitä, mitä trampoliini voi pienille lapsille aiheuttaa. 

Kait Ellen kertoo, että hänellä ei ollut mitään hajua etteivät pienten lasten luut kestä kunnolla hyppimistä trampoliinilla. Ellenin kolmevuotias Colton poika oli hyppimässä sisäpuistossa trampoliinilla, kun hänen reisiluunsa yht´äkkiä katkesi. 

"Lääkärimme suositteli, että kenenkään alle kuusivuotiaan ei kuuluisi hyppiä trampoliinilla, koska se voi murtaa lapsilta luita. Lasten luut eivät vielä ole kyllin vahvoja kestämään pomppimisesta tulevia tasaisia iskuja.

Pelkästään Yhdysvalloissa pienten lasten trampoliinista johtuneet onnettomuudet ovat lisääntyneet viime vuosista. Lastenlääkärille tulee murtumista ja selkärankavaurioista kärsiviä lapsia. Jotkut murtumat ovat jopa johtaneet pienten lasten halvaantumiseen. 

Kait Ellenin ja hänen perheensä elämä kääntyi ylösalaisin Coltonin onnettomuuden jälkeen. Pieni poika on kivuissaan ja määrätty pitämään isoa kipsiä monta viikkoa putkeen. 

"Haluan lisätä tietoisuutta trampoliinien vaarallisuudesta ja niiden vaikutuksesta pieniin lapsiin. Toivomme, että tämän tarinan kertominen estää edes vähän onnettomuuksia.

Lue myös: Vanhimmat lapset ovat tutkimuksen mukaan menestyneempiä!

Lähde: Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat