Kuva: Fotolia

10 tunnetta, jotka nainen kokee alkuraskauden aikana – samaistutko ajatuksiin?

14.07.2017 09:15 - Emmi Moilanen

Muuttuvan vartalon lisäksi nainen kokee raskautensa aikana useita yllättäviä tilanteita sekä ajatuksia.

Raskaana oleva nainen kokee fyysisten muutosten lisäksi myös henkistä kasvua, sekä täysin uudenlaisia ajatuksia äitiydestä ja elämästä. Aina näiden ajatusten ei kuitenkaan tarvitse olla syvällisiä oivalluksia muuttuvasta elämäntilanteesta, vaan ne voivat liittyä myös hyvin arkipäiväisiin kokemuksiin.

PureWow-sivusto listasi tyypillisimmät tilanteet ja ajatukset, jotka lähes jokainen nainen kokee alkuraskautensa aikana.

Samaistutko näihin?

1.Harmitus siitä, kun aamupahoinvointi ei nimestään huolimatta rajoitu vain aamuun.

2.Rintojen kipu on jatkuvaa ja särky on pahempaa kuin koskaan aiemmin.

3.Huomaat rintakehäsi olevan uusi nähtävyys. Erityisesti miehet tuntuvat kiinnittävän yhtäkkiä enemmän huomiota kasvaneisiin rintoihisi.

4.Äkkiä koko maailma ympärilläsi tuntuu pyörivän alkoholin ympärillä ja mietit kuumeisesti millä verukkeella kieltäydyt ilman, että muut tajuavat sinun olevan raskauden alkuvaiheessa.

5.Tietyt juustot, osterit ja sushi ovat tietysti pahimpia raskaudenaikaisia himojasi. Raskauden edetessä tunnet kehittyväsi itsehillinnän mestariksi.

6.Raskausarpia ehkäisevät voiteet ja öljyt ovat uusi ja aikaa vievä osa iltarutiiniasi.

7.Hämmästyt joka päivä yhä uudelleen siitä, kuinka kehosi pystyy luomaan uuden elämän alun sisälläsi.

8.Kun lasket lastentarvikkeiden myötä muuttuvaa taloudellista budjettianne etukäteen, hämmästyt siitä, kuinka paljon pieni vauva voi kuluttaa vaippoja päivässä.

9.Tunnet jatkuvaa ihmetystä myös siitä, kun paino ei nousekaan enää vain liiallisen herkuttelun takia. Kohonnut kilomäärä viestii sinulle viikoittain siitä, että lapsi sisälläsi kasvaa ja kehittyy.

10. Tunnet salaisesti mielihyvää siitä, että ennen yhdeksää nukkumaan meneminen on täysin perusteltua raskautesi takia, eikä kukaan enää vertaa sinua eläkeläiseen unirytmisi takia.

Lähde: PureWow

Lue myös: Merkit, jotka saattavat paljastaa raskauden jo ennen positiivista testiä

Lue myös: Raskausajan ikävät oireet viittaavat tyttövauvaan?

Lähde: PureWow

Kilpailut

Uusimmat