Kuva: Fotolia

Murehditko mielestäsi liikaa? Kolme askelta huolettomampaan arkeen

25.08.2017 16:15 - Katariina Auvinen

Asiantuntijoiden mukaan tärkeintä on elää tässä hetkessä.

Oletko ihminen, joka murehtii työ- tai perheasioita liikaakin. Asiantuntijat antavat Daily Mail -julkaisussa kolme askelta huolettomampaan arkeen. Professori Hans Nordahl kertoo, että ihmiset lisäävät omaa stressiään murehtimalla asioita, joihin eivät välttämättä voi itse edes vaikuttaa. 

-Vertaan pienien asioiden murehtimista yleensä vesilasiin. Jos vesilasia pitää pienen hetken, se ei paina paljon mitään. Jos lasia kuitenkin pitää ylhäällä kaksikin tuntia, se alkaakin painaa yllättävän paljon. Sama pätee murehtimiseen, Nordahl kertoo. 

Professorilla on kolme askelta, jotka auttavat murehtimiseen. 

1. Ymmärrä, että murehtiminen on ajan tuhlausta.

Nordahl kertoo, että murehtiminen on turhaa aivotyötä sekä energiaa tuhlaavaa. 
-Se ei auta ketään, eikä murehtiminen ratkaise mitään ongelmia. Onko siitä mitään hyötyä? Tämä kysymys pitäisi kysyä itseltään siinä vaiheessa, kun murheelliset ajatukset valtaavat mielen, hän sanoo. 

2. Keskity olemaan läsnä tässä ja nyt.

Monesti murehdimme asioita, jotka tapahtuvat vasta päivienkin päästä. Nordahl kehottaa keskittymään asioihin, jotka tapahtuvat juuri nyt elämässäsi. 
- Kun keskityt elämään tässä ja nyt, muut huolenaiheet eivät saa otetta sinusta niin paljon, hän sanoo. 

3. Harhauttaminen ei toimi.

Ihmiset voivat paeta murheellisia ajatuksiaan esimerkiksi pelien maailmaan. Pahimmassa tapauksessa stressiä yritetään hukuttaa jopa huumeilla tai alkoholilla. Nordahl kertoo, että pitkällä tähtäimellä tämä ei toimi. Aivoille pitää antaa aikaa ajatella, mutta negatiivisten asioiden sijaan keskity positiivisiin. 

Lue myös: Pyöriikö päässäsi työasiat nukahtamisen hetkellä? Kokeile ajatella onnellista paikkaa

Lähde: Daily Mail 

Kilpailut

Uusimmat