Kuva: Fotolia

Haluatko kasvattaa lihaksiasi? Vältä yleisen särkylääkkeen ottamista

31.08.2017 11:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Lihasten kasvua voi vaikeuttaa säännöllisellä kipulääkkeen nauttimisella.

Tuoreen ruotsalaistutkimuksen mukaan kannattaa välttää ibuprofeiinin ottamista, mikäli haaveissa on lihasmassan kasvattaminen ja rasvan määrän vähentäminen kehossa. Näyttää nimittäin siltä, että tulehduskipulääkkeet, joiden vaikuttava aine on ibuprofeiini, saattavat estää lihasten kasvua.

Tulokseen päästiin tutkimuksessa, jonka osallistujat olivat 18-35 ikävuoden välistä. Heidät jaettiin kahteen ryhmään. Toiselle ryhmälle annettiin suhteellisen suuri annos ibuprofeiinia, toisille pienempi annos aspiriinia. Sama toistettiin päivittäin, noin kahdeksan viikon ajan, jonka aikana osallistujat tekivät etenkin reisiin keskittyvää painonnostotreeniä 2-3 kertaa viikossa.

Kahdeksan viikon jälkeen tutkijat mittasivat tiettyjä muuttujia, kuten lihasten kasvua ja lihasvoimaa. Mittauksissa havaittiin, että heillä, jotka olivat nauttineet pienen määrän aspiriinia, lihasten koko oli kaksi kertaa suurempi kuin heillä, jotka nauttivat ibuprofeiinia.

Tämän lisäksi havaittiin myös, että ibuprofeiini vahingoitti myös lihasvoimaa. Joskin ei yhtä paljon kuin kasvua.

- Tulokset ovat erittäin mielenkiintoisia myös siksi, että kyseisen lääkkeen käyttö on suhteellisen yleistä myös urheilijoiden keskuudessa, tutkija Tommy Lundberg toteaa.

Lue myös: Tutkimus: Liian kova treenaaminen vie mieheltä seksihalut

Lue myös: Eikö treenaaminen kiinnosta? 4 asiaa, jotka pitävät sinut kunnossa sen sijaan

Lue myös: Rakastatko hikitreeniä? Varo, sillä voit treenata liikaa

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat