Kuva: Fotolia

Miksi takapuolta kutittaa? 5 mahdollista syytä

06.09.2017 21:45 - Senja Rapila

Peräpukamat ja liika pyyhkiminen voivat aiheuttaa epämiellyttävää tunnetta pakaroiden välissä.

Takapuolen kutina ei välttämättä aina johdu peräpukamista tai tulisen ruuan syömisestä. Voit lukea viisi Women's Health -sivuston listaamaa mahdollista syytä takapuolen kutinaan alapuolelta.

1. Pyyhit liian lujaa

Asiantuntijoiden mukaan tämä on yleisin syy siihen, miksi takapuolta kutiittaa. Jos pyyhit paljon ja kovakoraisesti, kannattaa kokeilla tulevaisuudessa huuhdella takapuoli käsisuihkun avulla ennen pyyhkimistä ja sen jälkeen taputella alue kuivaksi vessapaperilla. Näin vältät takapuolen alueen ärtymisen.

2. Käytät vääränlaista vessapaperia

Jotkut suosivat kosteuspyyhkeiden käyttämistä pyyhkimisessä, mutta se voi aiheuttaa ikävää kutinaa. Jotkut ihmiset nimittäin voivat olla allergisia kosteuspyyhkeille tietämättään. Varsinkin hajustetut kosteuspyyhkeet ovat ongelmallisia ja allergisoivia.

3. Olet syönyt jotain tulista

Jos olet syönyt jotain tulista, tomaatteja tai juonut kahvia tai olutta, ulosteesi voi ärsyttää ihoa takapuolen alueella.

4. Siellä on liikaa kosteutta

Takapuolen alueella oleva liika kosteus voi myös aiheuttaa kutinan tunnetta. Esimerkiksi kuumana kesäpäivänä takapuoli voi hikoilla sen verran, että housuissa muhiva kosteus voi aiheuttaa kutinaa.

5. Sinulla on peräpukamia

Peräpukamat ovat ikävä vaiva, joka aiheuttaa takapuolen kutinaa.

Lähde: Women's Health

Lue myös: Maailmassa on viidenlaisia peppuja - mikä omasi on?

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat