Kuva: Fotolia

Perusterveelle ihmiselle riittää kaksi suihkukertaa viikossa - enemmän voi olla haitaksi

19.09.2017 12:45 - Katariina Auvinen

Liiallinen suihkussa käyminen muun muassa kuivattaa ihoa, jolloin iho on alttiimpi tulehduksille.

Oletko koskaan miettinyt mitä tapahtuisi, jos et ikinä kävisi suihkussa? 9gag-TV selvensi yksinkertaisella videolla, mitä ihmiselle tapahtuisi tällaisessa tilanteessa. Jos ihminen ei kävisi suihkussa, hän alkaisi haista. Haju tulee, kun bakteerit ja lika kasaantuvat öljyiselle iholle. 

Terveydenkään puolesta suihkussa käymättömyys ei tekisi hyvää. Likainen iho nimittäin kutisee helposti. Ihminen raapii monesti liikaa kutisevia kohtia, jolloin iho rikkoontuu ja bakteerit pääsevät muhimaan ihon sisälle. Iho on alttiimpi erilaisille tulehduksille. 

Tämä pätee myös päinvastaiseen tilanteeseen. Suurin osa ihmisistä käy liikaa suihkussa. Suihku kuivattaa ihoa ja pyyhkii pois myös tarpeellisia bakteereja. Näin ollen kuiva iho on myös alttiimpi erilaisille tulehduksille. 

Monet lääkärit ovat sitä mieltä, että perusterveelle ihmiselle riittäisi yhdestä kahteen kertaan viikossa suihku. He myös suosittelevat, että ihminen pesisi saippualla vain paikat, jotka tuppaavat haisemaan helposti, kuten kainalot ja haaroväli. 

Lue myös: Pitäisikö jalat pestä perusteellisesti joka suihkukerralla? Asiantuntijat kertovat

Lähde: 9gag-TV

Kilpailut

Uusimmat