Kuva: Fotolia

10 merkkiä, joista tiedät olevasi raskaana

17.10.2017 19:45 - Senja Rapila - Luettu 8 385 kertaa

Aina raskaustestiä ei tarvita siihen, että tietää odottavansa pientä ihmettä.

Millaisista merkeistä voit huomata sen, että olet raskaana? Voit lukea kymmenen erilaista merkkiä alapuolelta, jotka Real Cool Nation -sivusto on ensimmäisenä listannut:

1. Kun nainen on raskaana, hänen hormonitasonsa nousevat. Naisilla varsinkin estrogeeni- ja keltarauhashormonitasot nousevat huomattavasti. Kun nämä tasot nousevat, loppuu kuukautisvuoto. Yleensä kuukautisvuoto ja -tiputtelu loppuvatkin raskauden aikana.

2. Aamupahoinvointi vaivaa useita raskaana olevia naisia. Älä kuitenkaan luule, että vain raskaana olevat naiset oksentelevat aamuisin. Myös ruokamyrkytys tai vatsapöpö voivat aiheuttaa oksentelua. 

3. Yksi merkki raskaudesta on myös se, että emätin on herkempi ja turvonnut. Kroppa erittää myös enemmän valkovuotoa, joka voi olla paksumpaa kuin normaalisti.

4. Rinnat tuntuvat kuukautisten aikaan herkiltä, mutta raskaana ollessa ne ovat vielä herkemmät. Lisäksi rinnat kasvavat ja nännit tummuvat.

5. Jos koet kuukautiskramppeja, jotka eivät mene yksiin kuukautiskiertosi kanssa, voi kyse olla hedelmöittyneen munasolun kiinnittymisestä kohdun reunaan. Tällöin voi tulla veristä vuotoa joka kestää muutaman päivän ajan kramppien kera.

6. Raskaana olevien naisten rakko täyttyy nopeammin, joten jos huomaat juoksevasi muiden merkkien lisäksi jatkuvasti vessassa, voi se olla merkki raskaudesta.

7. Väsyneisyys on yleinen raskauden sivuoire. Jos voisit nukahtaa minne tahansa, milloin tahansa, voi siinä kyse olla uuden elämän alusta.

8. Jos saman viikon aikana himoitset yhtä ruokaa ja parin päivän päästä sen saman ruuan haju saa sinut miltei oksentamaan, voi se olla merkki raskaudesta. Hajuherkkyys ilmenee yleensä ensimmäisen kolmanneksen aikana.

9. Jos pienimmätkin asiat saavat sinut itkemään, voit olla raskaana. Mielialan heittelyt ovat yleisiä raskaana oleville naisille.

10. Jos napasi alle ilmestyy tumma viiva, joka yltää häpykarvoituksen alueelle, on se merkki raskaudesta. "Linea nigra" on ollut aina siellä, mutta hormonitasojen muutokset aiheuttavat sen tummumisen. Se katoaa pian sen jälkeen kun olet synnyttänyt.

Lähde: Real Cool Nation

Lue myös: "Kuin tekisit isoa kakkaa" - Miehet kertovat, miltä he kuvittelevat synnytyksen tuntuvan

Lue myös: Raskausaika tiivistettiin oivaltavasti kahteen minuuttiin - katso video

Lue myös: Mitä rinnoille tapahtuu raskausaikana? 8 asiaa

Kilpailut

Uusimmat