Kuva: Fotolia

Yritätkö saada lasta? Tupakointi vaikeuttaa hedelmöittymistä lopettamisenkin jälkeen

26.11.2017 08:15 - Senja Rapila

Tupakoivilla naisilla kestää tutkimusten mukaan muun muassa pidempään tulla raskaaksi.

Tupakoivat - tai ennen tupakoineet - naiset saattavat pohtia perheenlisäystä suunnitellessa sitä, kuinka tupakointi vaikuttaa naisen hedelmällisyyteen ja raskaaksi tulemiseen.

Asiantuntija on nyt kertonut Women's Health -sivuston julkaisemassa artikkelissa, että myös entiset tupakoitsijat saavat kärsiä tupakoinnin negatiivisista vaikutuksista hedelmällisyytensä kanssa.

Lääkäri Sheeva Talebian kertoo Women's Health -sivustolla että kyllä, olet saattanut huonontaa mahdollisuuksiasi tulla raskaaksi, jos olet polttanut aiemmin tupakkaa säännöllisesti. Sama pätee niihin naisiin, jotka tupakoivat yrittäessään tulla raskaaksi.

Hän kertoo, että säännöllisesti tupakoivilla naisilla kestää tutkimusten mukaan pidempään tulla raskaaksi, sekä he saattavat kärsiä todennäköisimmin raskauden aikaisista komplikaatioista. Hedelmällisyyshoidot tepsivät myös huonommin tupakoiviin naisiin, tutkimukset summaavat.

Monia saattaa huolestuttaa se, että samanlaisia löydöksiä on löydetty myös entisiltä tupakoitsijoilta; tupakointi todella vahingoittaa kroppaasi. Aiempi tupakointihistoria voi muun muassa edesauttaa munasolujen tuhoutumista.

Eli yhteenvetona, jos olet tupakoinut säännöllisesti tai tupakoit vieläkin, voi se vaikeuttaa raskaaksi tulemista.

Olemme myös aiemmin uutisoineet tehokkaimmasta tavasta, jolla voi lopettaa tupakoinnin. Pääset lukemaan aiheeseen liittyvän artikkelin täältä.

Lähde: Women's Health

Lue myös: Huoltoasemalla tupakoinut mies sai kunnon opetuksen - katso hulvaton video

Lue myös: Video, jonka katsottuasi haluat lopettaa tupakoinnin - kertoo mitä yksi askillinen tekee keuhkoille

Lue myös: Samu Haber kirjoitti hauskan muistotekstin "rakkaalleen": "Haiset oikeastaan todella oksettavalta"

Kilpailut

Uusimmat