Kuva: Fotolia

Älä pahenna kuukautiskramppeja tietämättäsi - 5 asiaa, jotka jokaisen naisen tulisi tietää

12.12.2017 18:15 - Senja Rapila

Monet naiset kärsivät todella kivuliaista kuukautiskivuista, mutta niitä voi pahentaa vielä ensimerkiksi stressi tai kofeiini.

Voit lukea Pop Sugar -sivuston listaamat asiat alapuolelta, jotka pahentavat kuukautiskipuja ja -kramppeja.

Alkoholi ja makeiset

Vaikka suklaa onkin monen naisen pelastus kuukautiskipujen kourissa, voi sen syöminen joskus pahentaa tilannetta. Onkin suositeltavaa lopettaa alkoholin käyttö ja herkkujen syöminen kuukautisten ajaksi, koska ne voivat aiheuttaa verensokeripiikejä, turvotusta ja väsymystä.

Kofeiini

Vaikka kofeiini voi auttaa vireystilan ylläpitämisessä,  se voi myös ärsyttää kohtua ja pahentaa kramppeja. 

Stressi

Vaikka stressi ei välttämättä vaikuta itse kuukautiskipuihin, voi se vaikuttaa mielialaan ja sen muutoksiin. Suurin osa ihmisistä ei voi täydellisesti välttää stressiä, mutta he voivat muuttaa päivärutiinejaan niin, että he voivat lievittää stressiä rentoutumalla päivän mittaan.

Rentoutumista voi avittaa jooga, lämmin kylpy tai suihku, lemmikkien kanssa touhuaminen tai hyvä juttutuokio ystävän tai kumppanin kanssa.

Vähäinen syöminen

Suositeltavaa on syödä kolme kertaa päivässä. Jos sinulla on huono olo, kannattaa syödä pienempiä annoksia useammin. Jos syöt vähemmän kuin kolme lämmintä ateriaa päivässä, voi se aiheuttaa huonoa oloa ja verensokerin alenemisen.

Rankka liikunta

Jos olet normaalisti aktiivinen urheilija, kannattaa kuukautisten aikaan hellittää, nimittäin rankka liikunta voi pahentaa kuukautiskramppeja.

Kuukautisten aikaan myös kevyt liikunta kuten jooga tai kevyt hölkkä voivat helpottaa kipuja ja mielialan heittelyitä. Vaikka sinusta tuntuisikin siltä, ettet haluaisi liikkua lainkaan tai käydä normaalilla juoksulenkilläsi, kevyt liikunta auttaa kuukautiskipuihin todennäköisimmin kuin pahentaa niitä.

Lähde: Pop Sugar

Lue myös: Kuukautisiin liittyvät ensimmäiset kerrat, jotka ovat tuttuja joka naiselle - lue hulvaton lista

Lue myös: 5 kuukautisoiretta, jotka voivat kieliä vakavammasta sairaudesta

Lue myös: Miksi vagina kutiaa kuukautisten aikana normaalia enemmän?

Kilpailut

Uusimmat