Kuva: Fotolia

Torju pahanhajuinen hengitys nopeasti ilman hampaiden harjausta - 4 tehokasta niksiä

16.12.2017 16:15 - Emmi Moilanen

Esimerkiksi mansikka toimii nopeana hengityksen raikastajana silloin kun hammasharjaa ei ole saatavilla.

Päivän aikana nautitut ruuat, kahvi sekä vähäinen veden juominen saattavat aiheuttaa kiusallisen pahanhajuisen hengityksen. Jos huomaat kesken päivän kärsiväsi suun pahasta hajusta, eikä hammasharjaa ole saatavilla, on olemassa muutama nopea keino hengityksen raikastamiseksi.

Prevention sivusto kokosi yhteen niksit, joita kannattaa hyödyntää silloin kun hammasharjaa ei ole saatavilla.

Hedelmät

Hedelmät, jotka sisältävät runsaasti C-vitamiinia, luovat hyödyllisen sekä happaman pinnan kielen päälle. Happamuuden ansiosta bakteerit eivät pääse lisääntymään suussa kovinkaan nopeasti.

Hyvinä hengenraikastajina toimivat muun muassa mansikat, appelsiinit sekä greipit.

Lusikka kielen puhdistajana

Jos saatavilla ei ole hammasharjaa, on epätodennäköistä, että näköpiiristäsi löytyisi myöskään kielenpuhdistamiseen tarkoitettua, harjamaista välinettä. Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, sillä saman asian ajaa myös lusikka.

- Harjaamisen ideana on saada bakteerit poistettua kielen pinnasta. Kielenpuhdistaja olisi paras väline tähän, mutta tavallinen lusikka toimii lähes yhtä hyvin, toteaa hammaslääkäri Tripti Meysman.

Käännä lusikka väärin päin kielellesi niin, että kuperan osan reunat hankaavat kielen pintaa. Tämän jälkeen tee harjaavaa edestakaisin liikettä. Muista myös huuhdella suu vedellä huolellisesti, jotta irronneet bakteerit poistuvat kunnolla.

Vesi

Meysmanin mukaan vesi on yksinkertainen ratkaisu pahanhajuiseen hengitykseen, mutta useimmat eivät tule edes ajatelleeksi tätä keinoa. Kuiva suu on yksi yleisimmistä syistä pahanhajuiseen hengitykseen. Tästä usein johtuu myös pahanhajuinen hengitys aamuisin.

Lisäksi veden juominen huuhtoo tehokkaasti ruuan jämät pois hampaiden välistä, jotka voivat olla osasyyllinen pahanhajuiseen hengitykseen.

Jugurtti

Myös jugurtista voi saada yllättävän avun pahanhajuiseen hengitykseen.

- Sokeriton, probiootteja sisältävä jugurtti taistelee suun bakteereja vastaan, Meysman selittää.

Lue myös: Valkaise hampaat helposti kotioloissa - tarvitset vain kolme ainesosaa

Lue myös: Juotko kahvia ja punaviiniä? Näin pidät silti hampaasi valkoisina

Lähde: Prevention

Kilpailut

Uusimmat