Kuva: Shutterstock

Nuoret kärsivät yhtä pahoista selkäongelmista kuin keski-ikäiset - syynä puhelimen käyttö

06.03.2018 21:15 - Katariina Auvinen

Kiropraktikot ovat esittäneet huolensa nuorten älylaitteiden käytöstä.

Asiantuntijat ovat huolissaan nuorten aktiivisesta puhelimen käytöstä. Daily Mail -julkaisu uutisoi, että nuoret kärsivät nykyisin yhtä pahoista selkäongelmista, kuin keski-ikäiset.

Kun puhelinta tuijotetaan monta tuntia päivässä, niska taittuu luonnottomaan asentoon. Asento rasittaa myös selkää ja voi aiheuttaa köyryselkäisyyttä, kiropraktikot selventävät huolissaan. Moni ei myönnä, että selkä-, hartia- tai niskaongelmat johtuisivat älylaitteiden tuijottamisesta. 

- Näemme tätä ongelmaa entistä nuoremmilla, koska entistä nuoremmat aloittavat kännykän käytön, kiropraktikkona työskentelevä Brian Wallace mainitsee. 

Wallace kertoo, että kun ihmisen ryhti huonontuu, selän yläosan lihakset ojentuvat ulospäin ja niska työntyy eteen. Tämä aiheuttaa kohtuutonta painetta keholle ja ylävartalon lihaksille vielä enemmän, koska pää painaa koko ajan kehoa alaspäin. 

Vakavimmissa tapauksissa asento vaurioittaa selän asentoa pahasti sekä voi aiheuttaa jopa hengitysongelmia. Selkäkivuista kärsivät eivät yleensä halua liikkua, koska esimerkiksi kyykistymiset tai kumartumiset sattuvat. Liikunta on kuitenkin avainasemassa selkäongelmien hoidossa. 

- Monet nuoret eivät suostu myöntämään, että puhelimen jatkuvat tuijottaminen olisi syynä heidän selkäongelmiinsa. Sen sijaan he ihmettelevät vain, mistä kipu oikein on tullut, Wallace kertoo. 

Selän ongelmia ja jäykistymistä voi koettaa ehkäistä muun muassa hyvällä venyttelyllä. 

Lähde: Daily Mail 

Kilpailut

Uusimmat