Kuva: Shutterstock

Miksi vedessä ei ole turvallista harrastaa seksiä? Asiantuntijat listasivat syyt

29.05.2018 14:15 - Senja Rapila

Kesähelteellä monet rakastavaiset saattavat intoutua lemmenleikkeihin mökkirannassa. Mutta miksi se ei ole suositeltavaa?

Kesäkuumalla uima-altaassa tai mökin järvessä seksin harrastaminen voi kuulostaa hyvältä idealta, mutta asiantuntijat ovat listanneet Elite Daily -julkaisussa syitä, miksi seksiä ei kannattaisi harrastaa lainkaan vedessä.

Vaikka vedessä seksin harrastamista pidetäänkin usein seksikkäänä ja hauskana, ei se ole niin huoletonta kuin olettaisi. Siinä on myös omat huonot puolensa. Voit lukea asiantuntijoiden kertomat asiat alapuolelta.

Kondomit eivät välttämättä ole niin toimivia

Jos harrastat seksiä uima-altaassa, kannattaa huomioida se, että kondomi ei välttämättä ole yhtä tehokas ehkäisy mitä sen ajattelisi olevan. Vedessä olevat kemikaalit voivat heikentää kondomissa käytettyä lateksia, ja altistaa ei-toivotulle raskaudelle tai sukupuolitaudeille.

Penetraatiosta tulee epämukavampaa

Vesi usein huuhtelee emättimestä luontaisen liukasteen yhdynnän lomassa, joka voi tehdä yhdynnästä kivuliaampaa. Lisäksi se voi aiheuttaa pieniä haavaumia emättimen sisäpuolelle.

Jos harrastat seksiä uima-altaassa, kemikaalit kuten kloori voivat kuivattaa emätintä ja tehdä seksin harrastamisesta entistä kipeämpää. Tässä tapauksessa olisi hyvä käyttää kosteuttavaa, emättimelle tarkoitettua rasvaa.

Tulehduksen riski kasvaa

Jos sinulla on jo jokin tulehdus, kuten hiivatulehdus, vedessä seksin harrastaminen pahentaa sitä entisestään. Kun vedessä harrastaa seksiä, emättimen pH-arvo voi voi kokea kolauksen, joka voi edesauttaa erilaisten tulehdusten syntymistä.

Jos kuitenkin välttämättä haluatte lemmiskellä vedessä, hyvä vaihtoehto on aloittaa esileikillä vedessä, mutta siirtyä sen jälkeen kuivalle maalle.

- Manuaalinen seksi, kuten käteenvedot ja klitoriksen stimulointi, on oivallista tällaisessa ympäristössä. Penetraatiota en suosittele, seksologi Megan Stubbs kommentoi.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Horoskooppimerkit, jotka tarjoavat eniten hellyydenosoituksia ja rakkautta - kuulutko joukkoon?

Lue myös: Naiset paljastavat: Seksiasento, jossa puuhailu tuntuu pelkästään epämiellyttävältä

Lue myös: Jarkko, 43: "Kun suhde on vakaalla pohjalla, ei tarvitsekaan välttämättä kohdata koko ajan"

Kilpailut

Uusimmat